Šport
34 ogledov

Oblak nočna mora Cristiana Ronalda

oblak ronaldo EPA
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je velik trn v peti superzvezdniku Real Madrida Cristianu Ronaldu.

Le dva dneva nas ločita do madridskega derbija na stadionu Vicente Calderónm, kjer se bosta v 12. krogu španske La Lige pomerila domači Atlético Madrid in mestni rival Real Madrid

Španski mediji so se pred nogometnim praznikom v Madridu razpisali o nemoči, ki jo na srečanjih z Janom Oblakom občuti portugalski napadalec Cristiano Ronaldo. Prvi mož madridskega Reala je namreč slovenskega vratarja v rednem delu tekme premagal le enkrat na šestih obračunih, in sicer v osmini finala Cope del Rey iz sezone 2014/2015, kjer pa so se napredovanja vseeno veselili varovanci Diega Simeoneja.
Ronaldova neučinkovitost na obračunih s slovenskim čuvajem mreže je tako očitna, da so se je v napovedi madridskega derbija dotaknili številni španski mediji. ''Ronaldo se pripravlja na obračun z nasprotnikom Oblakom,'' prispevek naslavlja Marca, ki potrjuje dejstvo, da slovenskega vratarja zelo redko premagujejo tudi drugi nogometaši Real Madrida.

V ligaški sezoni 2015/2016 je pot v Oblakovo mrežo našel le Karim Benzema, v Ligi prvakov pa ga je v finalu ugnal le Sergio Ramos. Galaktiki se v soboto nadejajo boljše predstave proti slovenskemu zvezdniku v dresu Atlética, ki je na zadnjih štirih obračunih prejel kar šest zadetkov. Nedotaknjeno mrežo je nazadnje ohranil na srečanju Lige prvakov z Rostovim, ki se je končalo z minimalno zmago Atlética. 
Za zdaj še ni jasno, ali bo Oblak sploh zaigral na obračunu z Realom, saj ima po poročanju španskih medijev težave z ramo. ''Zaradi Oblakove situacije je Atlético na pragu drame,'' piše spletni portal Estrelladigital.es. 'Drame' predvsem v smislu, da je Oblak nesporni prvi vratar Atlética, zato ga bo ne glede na to, da ima Simeone v ekipi še Miguela Angela Moyo in Andrea Moreiro, zelo težko nadomestiti.

Oblaka pesti raztrganina mišice v rami, poroča omenjeni spletni portal, zato je njegov nastop na madridskem derbiju pod velikim vprašajem. ''Oblak ni v najboljšem fizičnem stanju, zjutraj je več kot eno uro preživel v bolnišnici zaradi raztrganine v levi rami. Ne more dvigniti roke,'' je zapisal novinar Felipe Poza in dodal, da bi Oblak lahko zaigral bolečinam navkljub, vendar obstaja nevarnost, da bi s tem tvegal poslabšanje že tako krhkega zdravstvenega stanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.