Oblak odhaja v Benfico

Foto: Žurnal24 Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. (Foto: Dejan Mijović)
Olimpija in portugalska Benfica sta se dogovorili za prestop nadarjenega vratarja Jana Oblaka. Trajanja pogodbe in višine transferja v klubu niso razkrili.
Oglej si celoten članek

Olimpija Ljubljana in portugalska Benfica sta dosegli dogovor glede vseh pogojev in podpisali pogodbo o prestopu mladega ljubljanskega vratarja Jana Oblaka v Benfico. V NK Olimpija Ljubljana so z dogovorjenimi finančnimi pogoji zelo zadovoljni, ob tem pa so se v obeh klubih dogovorili, da podrobnosti prestopa ne bodo razkrivali.

Jan Oblak, ki je rojen 7. januarja 1993, je v Olimpijo prišel pred šestimi leti ter šel skozi celotno nogometno šolo. Profesionalno pogodbo z njo je podpisal januarja 2009, v člansko moštvo pa je v sezoni 2009/10 napredoval na predlog strokovnega vodstva mladinskega pogona.

"V NK Olimpija Ljubljana smo veseli, da 17-letni Jan Oblak odhaja v veliki evropski klub. Pri Benfici bo imel odlične pogoje in vso podporo, da bo svoj talent še nadgradil in se razvil v vrhunskega vratarja. Prepričan sem, da je takšen prestop pomemben tudi za nadaljnji razvoj slovenskega nogometa, saj s tem dokazujemo, da tudi v Sloveniji znamo dobro delati z mladimi. V Olimpiji Janu na njegovi športni poti želimo vse dobro ter se njemu in njegovim staršem zahvaljujemo, da so zaupali Olimpijini nogometni šoli. Jan bo v Olimpiji vedno dobrodošel," je ob tem dejal Simon Sešlar, športni direktor NK Olimpija Ljubljana, ki je bil odgovoren za sklenitev dogovora.

V zadnji sezoni je v Olimpiji poleg članskega moštva tekmovalo in treniralo prek 280 nogometašev, ki jih je vodilo trinajst trenerjev. Vse selekcije nastopajo v najvišjih tekmovanjih in dosegajo dobre rezultate. Selekcija starejših dečkov U-15 je konec marca letos tudi zmagala na močnem mednarodnem turnirju v Franciji, na katerem je sodelovalo 16 evropskih klubov. Mladi vratar NK Olimpija Ljubljana, Anže Strajnar, je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.