Šport > Nogomet
36 ogledov

Oblak odhaja v Benfico

Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Olimpija in portugalska Benfica sta se dogovorili za prestop nadarjenega vratarja Jana Oblaka. Trajanja pogodbe in višine transferja v klubu niso razkrili.

Olimpija Ljubljana in portugalska Benfica sta dosegli dogovor glede vseh pogojev in podpisali pogodbo o prestopu mladega ljubljanskega vratarja Jana Oblaka v Benfico. V NK Olimpija Ljubljana so z dogovorjenimi finančnimi pogoji zelo zadovoljni, ob tem pa so se v obeh klubih dogovorili, da podrobnosti prestopa ne bodo razkrivali.

Jan Oblak, ki je rojen 7. januarja 1993, je v Olimpijo prišel pred šestimi leti ter šel skozi celotno nogometno šolo. Profesionalno pogodbo z njo je podpisal januarja 2009, v člansko moštvo pa je v sezoni 2009/10 napredoval na predlog strokovnega vodstva mladinskega pogona.

"V NK Olimpija Ljubljana smo veseli, da 17-letni Jan Oblak odhaja v veliki evropski klub. Pri Benfici bo imel odlične pogoje in vso podporo, da bo svoj talent še nadgradil in se razvil v vrhunskega vratarja. Prepričan sem, da je takšen prestop pomemben tudi za nadaljnji razvoj slovenskega nogometa, saj s tem dokazujemo, da tudi v Sloveniji znamo dobro delati z mladimi. V Olimpiji Janu na njegovi športni poti želimo vse dobro ter se njemu in njegovim staršem zahvaljujemo, da so zaupali Olimpijini nogometni šoli. Jan bo v Olimpiji vedno dobrodošel," je ob tem dejal Simon Sešlar, športni direktor NK Olimpija Ljubljana, ki je bil odgovoren za sklenitev dogovora.

V zadnji sezoni je v Olimpiji poleg članskega moštva tekmovalo in treniralo prek 280 nogometašev, ki jih je vodilo trinajst trenerjev. Vse selekcije nastopajo v najvišjih tekmovanjih in dosegajo dobre rezultate. Selekcija starejših dečkov U-15 je konec marca letos tudi zmagala na močnem mednarodnem turnirju v Franciji, na katerem je sodelovalo 16 evropskih klubov. Mladi vratar NK Olimpija Ljubljana, Anže Strajnar, je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.