Oblak ponovno potegnil kratko

Foto: EPA
Foto: EPA
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so opravili žreb polfinalnih parov Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid, katerega član je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, se bo še četrto leto zapored v zaključnih fazah Lige prvakov pomeril z mestnim tekmecem Real Madridom, je določil ples kroglic v Nyonu. Žreb je minil pod budnim očesom predsednika zveze Aleksandra Čeferina. Preostali polfinalni par je Monako - Juventus.

Prva tekma madridskega derbija bo na stadionu Santiago Bernabéuu, povratna pa na domovanju Atletica Calderonu.

V drugem polfinalnem paru bo prvo tekmo gostil Monako, povratna pa bo v Torinu. Prve tekme bodo na sporedu 2. in 3. maja, povratne pa 9. in 10. Veliki finale sezone lige prvakov bo 3. junija v Cardiffu.

Real Madrid - Atlético Madrid, 4. del

Real in Atlético se bosta v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu pomerila še četrto zaporedno sezono. V sezoni 2013/2014 so se po podaljšku v finalu zmage in jubilejnega naslova veselili galaktiki, ki so zmagali s 4:1.

Varovanci Diega Simeoneja so bili ob izteku rednega dela na pragu prve lovorike v zgodovini kluba, a je v 93. minuti za izenačenja poskrbel Sergio Ramos, v nadaljevanju pa so se med strelce vpisali še Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo

Ekipi sta se pomerili tudi v sezoni 2014/2015, tokrat v četrtfinalu. Znova so bili uspešnejši nogometaši Reala, ki so po remiju na Vicente Calderónu (0:0) slavili minimalno zmago na Santiago Bernabéuu (1:0).

V lanski sezoni (2015/2016) sta se madridska velikana še drugič v treh letih srečala v finalu, Atlético pa je tudi v tretjem poskusu ostal praznih rok, saj je Real slavil po streljanju enajstmetrovk.

Liga prvakov, polfinalni pari:

Real Madrid - Atlético Madrid
Juventus - Monaco

Znani polfinalni pari Lige Evropa

Prvi polfinalni par bosta ekipi Ajaxa iz Amsterdama ter Olympique Lyona, v drugem pa se bosta udarili ekipi Manchester United in Celta iz Viga, je določil današnji žreb na sedežu Uefe v Nyonu.

Prvi tekmi polfinala bosta 4. maja, povratni pa 11. maja. Finale letošnje evropske nogometne lige bo 24. maja v švedski Solni.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:33 21. April 2017.

    Da osvojiš pokal,kar je edino smiselno moraš premagati vse nasprotnike. Neglede na kateri stopnji tekmovanja.

  • 17:24 21. April 2017.

    Da osvojiš pokal, kar je edini smisel, moraš premagati vse nsprotnike. Ni pomembno kdaj koga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.