Šport > Nogomet
41 ogledov

Oblak ponovno potegnil kratko

jan oblak atletico madrid EPA
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so opravili žreb polfinalnih parov Lige prvakov.

Atlético Madrid, katerega član je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, se bo še četrto leto zapored v zaključnih fazah Lige prvakov pomeril z mestnim tekmecem Real Madridom, je določil ples kroglic v Nyonu. Žreb je minil pod budnim očesom predsednika zveze Aleksandra Čeferina. Preostali polfinalni par je Monako - Juventus.

Prva tekma madridskega derbija bo na stadionu Santiago Bernabéuu, povratna pa na domovanju Atletica Calderonu.

V drugem polfinalnem paru bo prvo tekmo gostil Monako, povratna pa bo v Torinu. Prve tekme bodo na sporedu 2. in 3. maja, povratne pa 9. in 10. Veliki finale sezone lige prvakov bo 3. junija v Cardiffu.

Real Madrid - Atlético Madrid, 4. del

Real in Atlético se bosta v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu pomerila še četrto zaporedno sezono. V sezoni 2013/2014 so se po podaljšku v finalu zmage in jubilejnega naslova veselili galaktiki, ki so zmagali s 4:1.

Varovanci Diega Simeoneja so bili ob izteku rednega dela na pragu prve lovorike v zgodovini kluba, a je v 93. minuti za izenačenja poskrbel Sergio Ramos, v nadaljevanju pa so se med strelce vpisali še Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo

Ekipi sta se pomerili tudi v sezoni 2014/2015, tokrat v četrtfinalu. Znova so bili uspešnejši nogometaši Reala, ki so po remiju na Vicente Calderónu (0:0) slavili minimalno zmago na Santiago Bernabéuu (1:0).

V lanski sezoni (2015/2016) sta se madridska velikana še drugič v treh letih srečala v finalu, Atlético pa je tudi v tretjem poskusu ostal praznih rok, saj je Real slavil po streljanju enajstmetrovk.

Liga prvakov, polfinalni pari:

Real Madrid - Atlético Madrid
Juventus - Monaco

Znani polfinalni pari Lige Evropa

Prvi polfinalni par bosta ekipi Ajaxa iz Amsterdama ter Olympique Lyona, v drugem pa se bosta udarili ekipi Manchester United in Celta iz Viga, je določil današnji žreb na sedežu Uefe v Nyonu.

Prvi tekmi polfinala bosta 4. maja, povratni pa 11. maja. Finale letošnje evropske nogometne lige bo 24. maja v švedski Solni.

 
Komentarjev 2
  • Tupamaros 17:33 21.april 2017.

    Da osvojiš pokal,kar je edino smiselno moraš premagati vse nasprotnike. Neglede na kateri stopnji tekmovanja.

  • Tupamaros 17:24 21.april 2017.

    Da osvojiš pokal, kar je edini smisel, moraš premagati vse nsprotnike. Ni pomembno kdaj koga.