Oblak ubranil enajstmetrovko, Messi popravil napako

Foto: Profimedia Jan Oblak se je na Kanarskih otokih izkazal z ubranjeno enajstmetrovko.
Jan Oblak se je na Kanarskih otokih izkazal z ubranjeno enajstmetrovko.
V španskem prvenstvu so bili v soboto na sporedu štirje obračuni. Z drugim kolom sta med drugimi že opravila tudi Barcelona in Atlético Madrid.
Oglej si celoten članek

Madridski Atlético je v prvem kolu remiziral v Gironu, v soboto pa prišel do premierne zmage v sezoni, v gosteh je zanesljivo premagal Las Palmas (1:5).

Že po petih minutah so gostje vodili z 0:2, po samostojnih prodorih sta zadela Ángel Correa in Yannick Ferreira Carrasco. Domači so znižali v 58. minuti, Jana Oblaka je z glavo matiral Jonathan Calleri.

Atlético je na varno razdaljo spet ušel po golu Kokeja v 62. minuti, vezist je lepo zadel z 20 metrov. Isti igralec je četrt ure pred koncem tudi odločil zmagovalca, ko je atraktivno zabil s škarjicami.

Pred koncem bi domačini lahko znižali, saj so po prekršku Gabija dobili enajstmetrovko, toda Jan Oblak je ubranil poskus Jonathana Viere. Končni izid je po protinapadu v 88. minuti postavil Thomas Partey.

Katalonci do druge zmage

Foto: EPA Leo Messi

Barcelona je brez poškodovanega Luisa Suáreza pričakovano prišla do popolnega izkupička na gostovanju pri Alavésu (0:2). Prvo ime srečanje je bil Leo Messi.

Argentinec je v prvem polčasu, v katerem so Katalonci prevladovali, zapravil enajstmetrovko, zato pa se je odkupil v nadaljevanju. 

V 55. minuti si je po podaji Jordija Albe v gneči pred vrati pridobil prostor za strel in s pomočjo srečnega odboja zatresel mrežo. V 66. minuti je Messi postavil končni izid, ko je izkoristil napako baskovske obrambe in zabil iz bližine.

Internet ponorel Real Madrid: "Dobrodošel, Messi!"

La Liga, 2. kolo:

Alavés - Barcelona 0:2 (0:0)
Messi 55., 66.

Las Palmas - Atlético Madrid 1:5 (0:2)
Calleri 58.; Correa 3., Carrasco 5., Koke 62., 75., Partey 88.

Girona - Málaga 1:0 (1:0)
Alcalá 28.

Levante - Deportivo La Coruña 2:2 (1:2)
Bardhi 35., Ivi 83./11m; Cartabia 5., Sidnei 31.
RK: Morales (Levante) 76.

Real Sociedad - Villarreal 3:0 (3:0)
Willian José 25., Prieto 34., Juanmi 45.

Real Betis - Celta Vigo 2:1 (1:1)
León 31., Feddal 77.; Gómez  10.

Nedelja:
Real Madrid - Valencia
Eibar - Athletic Bilbao
Espanyol - Leganés
Getafe - Sevilla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.