Šport > Nogomet
3687 ogledov

Oblak ubranil enajstmetrovko, Messi popravil napako

Jan Oblak Jan Oblak se je na Kanarskih otokih izkazal z ubranjeno enajstmetrovko.
V španskem prvenstvu so bili v soboto na sporedu štirje obračuni. Z drugim kolom sta med drugimi že opravila tudi Barcelona in Atlético Madrid.

Madridski Atlético je v prvem kolu remiziral v Gironu, v soboto pa prišel do premierne zmage v sezoni, v gosteh je zanesljivo premagal Las Palmas (1:5).

Že po petih minutah so gostje vodili z 0:2, po samostojnih prodorih sta zadela Ángel Correa in Yannick Ferreira Carrasco. Domači so znižali v 58. minuti, Jana Oblaka je z glavo matiral Jonathan Calleri.

Atlético je na varno razdaljo spet ušel po golu Kokeja v 62. minuti, vezist je lepo zadel z 20 metrov. Isti igralec je četrt ure pred koncem tudi odločil zmagovalca, ko je atraktivno zabil s škarjicami.

Pred koncem bi domačini lahko znižali, saj so po prekršku Gabija dobili enajstmetrovko, toda Jan Oblak je ubranil poskus Jonathana Viere. Končni izid je po protinapadu v 88. minuti postavil Thomas Partey.

Katalonci do druge zmage

Leo Messi | Avtor: EPA EPA

Barcelona je brez poškodovanega Luisa Suáreza pričakovano prišla do popolnega izkupička na gostovanju pri Alavésu (0:2). Prvo ime srečanje je bil Leo Messi.

Argentinec je v prvem polčasu, v katerem so Katalonci prevladovali, zapravil enajstmetrovko, zato pa se je odkupil v nadaljevanju. 

V 55. minuti si je po podaji Jordija Albe v gneči pred vrati pridobil prostor za strel in s pomočjo srečnega odboja zatresel mrežo. V 66. minuti je Messi postavil končni izid, ko je izkoristil napako baskovske obrambe in zabil iz bližine.

Real Madrid Messi Twitter Internet ponorel Šport Real Madrid: "Dobrodošel, Messi!"

La Liga, 2. kolo:

Alavés - Barcelona 0:2 (0:0)
Messi 55., 66.

Las Palmas - Atlético Madrid 1:5 (0:2)
Calleri 58.; Correa 3., Carrasco 5., Koke 62., 75., Partey 88.

Girona - Málaga 1:0 (1:0)
Alcalá 28.

Levante - Deportivo La Coruña 2:2 (1:2)
Bardhi 35., Ivi 83./11m; Cartabia 5., Sidnei 31.
RK: Morales (Levante) 76.

Real Sociedad - Villarreal 3:0 (3:0)
Willian José 25., Prieto 34., Juanmi 45.

Real Betis - Celta Vigo 2:1 (1:1)
León 31., Feddal 77.; Gómez  10.

Nedelja:
Real Madrid - Valencia
Eibar - Athletic Bilbao
Espanyol - Leganés
Getafe - Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.