Šport > Nogomet
832 ogledov

Dražji je bil le Neymar

Ousmane Dembele EPA
Barcelona je večji del Neymarjeve odškodnine namenila za nakup vzhajajoče zvezde.

Potem ko se je vodstvo nogometnega kluba Barcelona vse od odhoda Brazilca Neymarja v Pariz pri iskanju novih okrepitev zelo resno oziralo po Francozu Ousmanu Dembeleju, je danes z dortmundsko Borussio tudi sklenilo dogovor o selitvi mladega Francoza. Dembele bo sredini zamenjal za 105 milijonov evrov, a v pogodbi so še dodatki, ki bi lahko prestop podražili do 150 milijonov. Za Barcelono bo 22-letnik podpisal petletno pogodbo.

Dembele je bil pri rumeno-črnih iz Dortmunda suspendiran od 10. avgusta, nekaj dni zatem, ko je prišla prva ponudba iz Barcelone, ker je neupravičeno izpustil trening ekipe. Pozneje sta se kluba nekajkrat skušala dogovoriti za prestop, a do danes neuspešno.

Coutinho QPR Liverpool EPL Neuspešno Šport 100 milijonov Barce zavrnjenih, še dražji igralec pa blizu prestopa

Barcelona, ki je za Neymarja od pariškega PSG kot odškodnino dobila 222 milijonov evrov, se bo skušala pred podobnimi manevri tekmecev v prihodnosti zavarovati s še višjo odkupno klavzulo - ta bo za Dembeleja znašala kar 400 milijonov evrov. Francoz je v zadnji sezoni na 49 tekmah za rumeno-črne zadel desetkrat, v dresu francoske izbrane vrste pa ima do zdaj sedem nastopov.

Tako Barca kot Real Madrid sta zanimanje za nadarjenega napadalca pokazala že lani, a takrat se je Dembele odločil za zanj boljši korak, ko je odšel v Dortmund in tudi dobil veliko priložnosti za igranje. Res pa je, da je v zadnjih tednih izgubil veliko simpatij med navijači rumeno-črnih, ki mu zamerijo, da je z bojkotom treninga skušal izsiliti odhod iz kluba.

"Brez dvoma gre za izjemno nadarjenega nogometaša. Je preprosto eden najboljših v Evropi," so pri Barceloni pohvalili svojo novo okrepitev. Če zdržijo podatki o dodatnih milijonih v pogodbi, je Barca že porabila večino od 222 milijonov, kolikor ji je prinesla odkupna klavzula Neymarjeve pogodbe: zaokroženo 150 milijonov za Dembeleja in še 40 za Paulinha, ki je Katalonce okrepil kmalu po odhodu rojaka v Pariz. Barca bo tako, če bo želela pripeljati še drugo vroče zaželeno okrepitev v prestopnem roku, Brazilca Philippa Coutinha iz Liverpoola, že morala seči v klubske rezerve.

"Zagotovil bo globino igre, to smo nazadnje močno pogrešali. Dobro se znajde na več položajih, zelo je gibljiv in odpira se mu veliko možnosti. Njegova hitrost in tehnika bosta za nas pomenili veliko olajšanje," pa je trener Ernesto Valverde pojasnil, zakaj so se pri Barci tako trudili zanj. "Visca Barca, Visca Catalunya!" (naj živi Barca, naj živi Katalonija) pa je bil prvi odziv novega člana katalonskega velikana na družbenih omrežjih.

Barca je že sporočila, da bo imel novi član modro-rdečih na dresu številko 11, tisto, ki jo je do avgusta nosil Neymar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.