Šport > Nogomet
1065 ogledov

Neymar vrača udarec Barceloni, FIFA preiskuje

Neymar EPA
Brazilski nogometni zvezdnik Neymar namerava vložiti protitožbo proti nekdanjemu klubu, od katerega zahteva izplačilo dodatka v višini 26 milijonov evrov.

Nogometaš Paris Saint-Germaina Neymar je Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) predstavil svoj vidik na izplačilo dodatka, zaradi katerega Barcelona od nekdanjega varovanca zahteva vračilo 8,5 milijona evrov.

Neymar Zamere Šport Ni še konec: Barcelona toži Neymarja

Neymar je oktobra 2016 podpisal petletno pogodbo. Za svojo zvestobo, ki naj bi predvidoma trajala do leta 2021, bi moral prejeti bonus v vrednosti 26 milijonov evrov. 

Barcelona je izplačala le prvi obrok v višini 8,5 milijona, zdaj pa bo s pravnimi sredstvi poskušala od nogometaša izsiliti vračilo omenjenega zneska. Vodstvo kluba je proti Neymarju vložilo tožbo, in to ravno na dan, ko se je član pariškega velikana zabaval v družbi nekdanjih soigralcev.

messi, neymar, suarez Pomenljivo Šport Messi v objemu s "sovražnikom" Barcelone

Neymar se zahtevi ne namerava ukloniti, zato od Barçe zahteva izplačilo celotnega dogovorjenega bonusa. Podjetje N&N Cosultoria, ki zastopa interese nogometaša, je v izjavi zapisalo: "V povezavi z bonusi, ki jih Neymarju dolgujejo zaradi podaljšanje pogodbe leta 2016 in ki so pogodbeno zavezujoči ter neplačani s strani kluba, se je nogometaš odločil, da bo sprožil formalni postopek za pridobitev teh sredstev."

Barcelona bi morala bonus za podaljšanje pogodbe izplačati do 31. julija. Primer zdaj pregleduje Mednarodna nogometna zveza (Fifa), je potrdil predstavnik krovne zveze.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.