Šport > Nogomet
3480 ogledov

Neymar ostro udaril po Barceloni: "Bil sem srečen, nato pa ..."

neymar sandro rosell
Najdražji nogometaš vseh časov Neymar je brez dlake na jeziku spregovoril o upravi katalonskega velikana, s katero se za razliko od soigralcev ni razšel v prijateljskih odnosih.

Brazilski zvezdnik Neymar ni varčeval z besedami, ko so mu novinarji sinoči zastavili nekaj vprašanj v zvezi z nekdanjim klubom. Kritičen je bil predvsem do uprave, za katero pravi "da si jo tako klub, kot je Barcelona, ne zaslužita."

"V Barceloni sem preživel štiri krasna leta. Bil sem srečen, vsaj na začetku. Tudi razšel sem se prijateljsko, razen z upravo. Ne vem, kaj se trenutno dogaja s klubom, vendar vidim, da so moji bivši soigralci in prijatelji žalostni." - Neymar

Neymar je na nedeljski domači tekmi v francoskem prvenstvu dosegel dva zadetka in tako bistveno pripomogel k novi zmagi. "Povedal bom po pravici, zelo sem razočaran nad vodstvom kluba. Ti ljudje, ki upravljajo klub, ne bi smeli biti na teh mestih. Barcelona si zasluži boljše ljudi in to ve cel svet," je dejal Neymar, za katerega so Parižani odšteli rekordnih 222 milijonov evrov.

"V Barceloni sem preživel štiri krasna leta. Bil sem srečen, vsaj na začetku. Tudi razšel sem se prijateljsko, razen z upravo. Ne vem, kaj se trenutno dogaja s klubom, vendar vidim, da so moji bivši soigralci in prijatelji žalostni. Upam, da se bo položaj uredil in da bo Barcelona znova konkurenčna," je dodal Brazilec.

josep maria bartomeu | Avtor: EPA EPA

Vodstvo Barcelone na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem (na sliki zgoraj) je v nezavidljivem položaju. Nikakor namreč ne najde zamenjave oziroma novih igralcev po odhodu Neymarja. Dortmund in Liverpool sta zavrnila ponudbi za Ousmana Dembeleja oziroma Philippeja Coutinha, edino okrepitev, Brazilca Paulinha, ki je zadnji dve leti igral na Kitajskem in za katerega je klub plačal 40 milijonov evrov, pa navijači niso sprejeli z navdušenjem.

Čustvena minuta molka za Brazilca

Pariški velikan je v nedeljo v tretjem krogu Ligue 1 gostil Toulouse in slavil tretjič v sezoni. Pred začetkom tekme so se nogometaši in gledalci z minuto molka poklonili žrtvam terorstičnega napada v Barceloni, ob čemer Neymar ni mogel zadrževati solz. Brazilec je na tekmi dosegel dva zadetka; prvega v 31. in zadnjega v 92. minuti, s katerim je postavil končnih 6:2.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice