Šport > Nogomet
1839 ogledov

Ni še konec: Barcelona toži Neymarja

Neymar
Rekordni prestop brazilskega zvezdnika še naprej buri duhove.

Paris Saint-Germain je s plačilom Neymarjeve 222-milijonske odkupne klavzule pretresel nogometni svet. Barcelona se dolgo ni sprijaznila z odhodom brazilskega superzvezdnika, slednji pa je pred kratkim v smeri vodstva katalonskega kluba usmeril nekaj strupenih puščic.

neymar sandro rosell Zakulisje Šport Neymar ostro udaril po Barceloni: "Bil sem srečen, nato pa ..."

Blaugrana mu ni ostala dolžna. Pravniki španskih podprvakov so našli podlago za tožbo proti njihovemu nekdanjemu varovancu, svoje stališče pa so v torek predstavili v izjavi za javnost. 

Barcelona zahteva nazaj 8,5 milijona evrov, ki jih je Neymar dobil lani ob podaljšanju pogodbe s Katalonci. Takrat je sedaj že nekdanjemu klubu obljubil zvestobo do leta 2021.

"FC Barcelona je španski nogometni zvezi poslala zahtevo - ki je bila 11. avgusta vložena na Civilnem sodišču v Barceloni proti igralcu Neymarju Jr. - z namenom posredovanja francoski nogometni zvezi in Fifi za sprožitev ustreznih pravnih postopkov," je Barça zapisala na svojih uradnih kanalih.

"V tej tožbi klub od igralca zahteva vračilo premije za podaljšanje iz naslova kršitve pogodbe: 8,5 milijona evrov in še dodatnih 10 odstotkov za stroške. Če igralec ne bo mogel izplačati zneska, se terjatev prenese na njegov klub Paris SG," so svoj zorni kot predstavili pri Barcelni in zaključili: "FC Barcelona je te korake storila z namenom zaščite interesov, potem ko je Neymar Jr. enostransko prekinil pogodbo, le nekaj mesecev po podaljšanju do leta 2021."

Teroristični napad Šport Nogometaš Barçe brez ozira na svojo varnost stekel na pomoč
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.