Oblaku se izmika "njegova" nagrada, Atlético utrpel hud udarec

Foto: Epa
Foto: Epa
V soboto se je odvil madridski derbi. Ta se ni iztekel po željah slovenskega reprezentanta.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je na svojem stadionu Santiago Bernabéu premagal Atlético Madrid (1:0) in se utrdil na vrhu španske La Lige.

Atlético je bil v prvem polčasu sicer nevarnejši, v nadaljevanju pa ni našel odgovora na igro domačinov.

V vratih poražencev je vso tekmo stal Jan Oblak in s kapetanskim trakom na roki ubranil dva nevarna strela Luka Modrića ter Federica Valverdeja, pri zadetku Karima Benzemaja pa je bil brez moči.

Real ima pred največjimi mestnimi tekmeci sedaj že 13 točk prednosti in težko si je zamisliti scenarij, ki bi "colchonerosom" ob koncu sezone prinesel naslov.

Atlético je na prvenstveni tekmi na Bernabéuu izgubil prvič po letu 2012.

Vse dlje od prestižnega individualnega naziva je tudi Oblak. V preteklih štirih letih je vselej prejel nagrado Zamora, ki jo v Španiji dobi vratar z najmanj prejetimi zadetki v La Ligi.

Atléticova obramba je še vedno čvrsta, saj je Slovenec na 22 tekmah žogo le petnajstkrat pobral iz mreže, toda zelo trdno obrambo ima tudi Real.

Čuvaj mreže "belega baleta" Thibaut Courtois, nekdanji vratar Atlética, je prejel še dva zadetka manj in brani v izvrstni formi. Morda bo letos nekomu le uspelo s prestola sklatiti izjemnega škofjeloškega velemojstra.

Finale Oblak po drami ostal brez lovorike

Foto: Epa Jan Oblak Marcos Llorente Real Atletico

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.