Šport > Nogomet
1092 ogledov

Oblak po drami ostal brez lovorike

Jan Oblak Profimedia
V finalu španskega superpokala sta se pomerila mestna tekmeca.

Džeda  v Savdski Arabiji je gostila turnir španskega superpokala, v finalu pa sta zaigrala Real in Atletico Madrid. Kot v finalu lige prvakov leta 2014 so tudi tokrat odločali streli z bele točke, enako kot pred petimi leti in pol pa so se zmage veselili nogometaši kraljevega kluba.

V rednem delu tekme in podaljških sta tokrat mreži mirovali. V prvem polčasu so bili več pri žogi igralci Reala, ki pa premoči niso znali okronati, ob strelih, ki so jih sprožili proti golu tekmeca pa je bil na mestu slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Najlepšo priložnost v prvih 45 minutah je imel sicer Atletico, ko je Joao Felix prestregel podajo Sergia Ramosa v obrambi Reala, a nato žogo poslal mimo vrat.

Podobno se je zgodilo tudi v drugih 45 minutah, tokrat je bil blizu zadetka v 80. minuti Alvaro Morata, a se je izkazal vratar Reala Thibaut Courtois. Belgijec je ta dvoboj dobil tudi v drugem podaljšku, ko je Morata streljal s škarjicami, Courtois pa obranil z nogo. Zadnjih pet minut podaljška je Real igral z igralcem manj, Atletico je grozil, a se belgijski čuvaj mreže ni pustil premagati.

Nato pa je ob enajstmetrovkah povsem prevladoval kraljevi klub. Zadeli so štirikrat, pri Atleticu pa je bil ob tretjem poizkusu uspešen le Anglež Kieran Trippier. Piko na i je kot četrti izvajalec Reala postavil Ramos.

Za Real Madrid je to enajsta zmaga v tem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.