Šport > Nogomet
1239 ogledov

Atlético prodal 50, Valencia 26 vstopnic za superpokal

Jan Oblak Epa
Navijači pri odločitvi verjetno niso bili v ospredju.

Pri španski nogomtni zvezi so se zaradi finančnih razlogov odločili domači superpokal izvesti v Savdski Arabiji, ki je zagotovila bogat denarni sklad za sodelujoča moštva. Kratko slamico so pri tem potegnili navijači španskih velikanov. Atletico, Real, Valencia in Barcelona so tako prodali le devet odstotkov vstopnic za superpokalni turnir, ki se bo v sredo zaćel v Džedi.

El Mundo Deportivo je tako objavil, da so pri Atleticu prodali 50 vstopnic, pri Valenciji pa le 26. Real je prodal 700 kart, Barcelona 300, še te so nakupili navijači iz Bližnjega vzhoda. Odločitev, da se bo seuperpokal odigral v 3.300 kilometrov oddaljeni Savdski Arabiji je sicer razočarala številne španske privržence nogometa. Skupno se bo na obalo Rdečega morja odpravilo nekaj deset navijačev iz Španije.

El Clasico, Sergio Ramos Vse se da kupiti Šport 40 milijonov na leto, da bosta Barca in Real igrala zunaj Španije

Drage avionske karte in draga prenočišča so še dodatno zajezile željo po ogledu dvobojev. Atletico je sicer objavil, da bo svojim 50 navijačem plačal pot na Arabski polotok, vstopnice za morebitno finale pa jim je obljubil, da bodo brezplačne. V sredo se bosta sicer najprej pomerili Valencia in Real, v četrtek Atletico in Barcelona, finale pa bo na sporedu v nedeljo. Vse tekme bo gostila Džeda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.