Šport > Nogomet
1944 ogledov

40 milijonov na leto, da bosta Barca in Real igrala zunaj Španije

El Clasico, Sergio Ramos EPA
Španska nogometna zveza je sprejela ponudbo bogatih Arabcev.

Španski nogometni superpokal bo v naslednjih treh letih na sporedu v Savdski Arabiji. Prvič v 37-letni zgodovini tega tekmovanja bodo nastopile štiri ekipe. Polfinalni tekmi Valencia - Real Madrid in Barcelona - Atletico Madrid bosta 8. in 9., finalna pa 12. januarja prihodnje leto na stadionu kralja Abdulaha v Džedi.

Savdska Arabija bo za organizacijo superpokalnih tekem v letih 2020, 2021 in 2022 španski zvezi plačala blizu 40 milijonov evrov na leto, vse tekme na osrednjem stadionu v Džedi, ki sprejme 62.000 gledalcev, pa si bodo lahko brezplačno ogledale tudi ženske iz Savdske Arabije.

"Nogomet je način transformacije savdijske družbe. Denar je bil enak kot v drugih državah kandidatkah, a nam je bilo pomembno, da se fantje in dekleta razvijajo skozi nogomet v Savdski Arabiji," je na prestavitvi novega modela superpokala dejal predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales.

Ta se zaveda, da se mnogi ne bodo strinjali z odločitvijo o igranju v državi, ki ima težave s kršitvijo človekovih pravic, a pravi, da bo denar namenjen v razvoj mlajših selekcij v Španiji, v ženski in mali nogomet. Z odločitvijo so se sicer strinjali tudi klubi. Zmagovalec bo namreč prejel 2 milijona evrov, finalist 1,4 milijona, preostala kluba pa milijon.

"Videli bomo v kakšni formi bodo ekipe po božičnih in novoletnih praznikih. Vedno je dobro, ko je moč osvojiti eno izmed lovorik," je dejal kapetan Reala Sergio Ramos.

Španska nogometna zveza je lani prvič priredila superpokalno tekmo izven španskih meja, v maroškem Tangerju pa je Barcelona premagala Sevillo z 2:1.

Slovita zasedba iz Katalonije je doslej 13-krat slavila v tem tekmovanju, 10-krat je zmagal madridski Real, dvakrat je bil najboljši madridski Atletico, enkrat pa Valencia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice