Šport > Nogomet
2508 ogledov

Oblak dobil resno konkurenco

jan oblak Epa
Belgijski čuvaj mreže ogroža večletno dominacijo Jana Oblaka.

S samo dvema prejetima goloma na zadnjih devetih tekmah ima vratar Real Madrida Thibaut Courtois najboljše izhodišče za osvojitev priznanja Zamora, katerega od daljnega leta 1929 podeljujejo vratarju španske lige z najmanj prejetimi zadetki glede na število odigranih tekem.

Ob sobotni zmagi kraljevega kluba proti Getafeju (0:3) sta bila največ pozornosti deležna strelec dveh golov Raphael Varane in rezervist Federico Valverde, vendar izid ne bi bil tako prepričljiv brez odličnega posredovanja Courtoisa.

Beli balet se je v prvem polčasu večkrat sprehajal po robu, vendar se je lahko vselej lahko zanesel na razpoloženega 27-letnika, ki je z dvigom forme popravil bled vtis iz uvodnega dela nove sezone.

Belgijski reprezentant je bil v prvih dveh mesecih večkrat tarča žvižgov na Santiago Bernabéuu, odtlej pa so se stvari precej spremenile.

Po sobotni zmagi na Getafejem, s katero je Real ostal točkovno poravnan z Barcelono (40), njegov niz nepremaganosti šteje že tri tekme, zaustavil pa je kar 26 od zadnjih 28 strelov.

Potem ko je na prvih sedmih tekmah prejel sedem golov, je na naslednjih devetih klonil samo dvakrat. 

thibaut courtois | Avtor: Epa Epa

Z devetimi prejetimi zadetki na 16 tekmah njegovo povprečje znaša 0,56 gola na srečanje, kar je za odtenek boljši odstotek od povprečja slovenskega reprezentanta Jana Oblaka (0,63).

Škofjeločan je štirikratni dobitnik priznanja Zamora, nepremagan pa je že od sezone 2015/2016.

Letos bo imel očitno hudo konkurenco, a pot do končnega razpleta je še dolga. Courtois bo poskušal postati sploh prvi vratar Reala po Ikerju Casillasu (2007/2008), ki bi osvojil nagrado Zamora. Belgijec je sicer dvakratni dobitnik priznanja (2013, 2014), obakrat je slavil kot član Atlético Madrida.

"Zadovoljen sem z njim in prepričan sem, da je tudi on zadovoljen s svojo igro. On je naša prva izbira. Zame je Thibaut najboljši, o tem ni nobenega dvoma," je preporod 27-letnika pospremil Zinedine Zidane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.