Oblasti želijo kaznovati Red Bull

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Red Bullu grozi denarna kazen, ker je brez ustreznega dovoljenja organiziral promocijski dogodek na pobočjih legendarnega kitzbühelskega smučišča.
Oglej si celoten članek

Red Bull je na prizorišču tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju organiziral promocijski dogodek za VN Avstrije, na katerem se je zbralo 3500 gledalcev.

Prireditve se je udeležil dirkač Toro Rossa Max Verstappen, ki je z dirkalnikom, s katerim je leta 2011 svetovni prvak postal Sebastian Vettel, drvel po zasneženem pobočju.

Red Bull za dirkanje po kitzbühelski strmini ni pridobil ustreznega dovoljenja, zato mu grozi 32.000 evrov denarne kazni. Časopis Tiroler Tageszeitung poroča, da so lokalne oblasti že sprožile administrativni postopek proti ekipi formule 1.

Novico je potrdil direktor smučišča Michael Berger, ki je dejal, da je za vsakršno vožnjo izven predvidenih mest potrebno posebno dovoljenje, ki pa ga avstrijska ekipa ni pridobila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.