Šport > Moto športi
48 ogledov

Oblasti želijo kaznovati Red Bull

max verstappen red bull kitzbuhel Profimedias
Red Bullu grozi denarna kazen, ker je brez ustreznega dovoljenja organiziral promocijski dogodek na pobočjih legendarnega kitzbühelskega smučišča.

Red Bull je na prizorišču tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju organiziral promocijski dogodek za VN Avstrije, na katerem se je zbralo 3500 gledalcev.

Prireditve se je udeležil dirkač Toro Rossa Max Verstappen, ki je z dirkalnikom, s katerim je leta 2011 svetovni prvak postal Sebastian Vettel, drvel po zasneženem pobočju.

Red Bull za dirkanje po kitzbühelski strmini ni pridobil ustreznega dovoljenja, zato mu grozi 32.000 evrov denarne kazni. Časopis Tiroler Tageszeitung poroča, da so lokalne oblasti že sprožile administrativni postopek proti ekipi formule 1.

Novico je potrdil direktor smučišča Michael Berger, ki je dejal, da je za vsakršno vožnjo izven predvidenih mest potrebno posebno dovoljenje, ki pa ga avstrijska ekipa ni pridobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.