Obležal na stezi, za njim pa dirkači s polnim plinom

Foto: twitter
Foto: twitter
Velika sreča v nesreči.
Oglej si celoten članek

Član karavane razreda Moto2 Arón Canet bi jo lahko grdo skupil v kvalifikacijah za Veliko nagrado Portugalske. Enaindvajsetletni Španec je izgubil oblast nad svojim motociklom, padel in nato obtičal na stezi. Imel je precej sreče, da ga nihče od dirkačev, ki jim je pogled na njegov padec zakrivala nabrežina na progi, ni zadel.

Canet, ki je takoj po padcu začel gledati v smer prihajajočih dirkačev, se je izognil petim motorjem, nato pa se je le uspel skotaliti s steze. Kljub vsaj malce neprijetnim trenutkom, se je takoj odpravil po svojega jeklenega konjička in želel nadaljevati s kvalifikacijami.

V razredu MotoGP je bil v kvalifikacijah sicer najhitrejši Portugalec Miguel Oliveira iz moštva KTM. Na nedeljski VN Portugalske bo iz prve vrste nastopil tudi Italijan Franco Morbidelli, ki je za Oliveiro zaostal 0,044 sekunde, še dve tisočinki sekunde je bil počasnejši Jack Miller (Ducati).

Za razočaranje je poskrbel Španec Joan Mir (Suzuki), ki je že osvojil naslov svetovnega prvaka, bil je le 20. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.