Tako visoko je končala Ilka Štuhec

Foto: Epa mirjam puchner
Avstrijka Nicole Schmidhofer je z 11. mestom v Soldeuu potrdila mali smukaški globus.
Oglej si celoten članek

Avstrijka Mirjam Puchner je zmagala na finalnem smuku sezone 2018/2019 v Soldeeu. Drugo mesto je osvojila Nemka Viktoria Rebensburg (+0,03), tretje pa Švicarka Corinne Suter (+0,08). Nastopilo je 21 tekmovalk, Slovenk ni bilo na startu.

V seštevku discipline je slavila Nicole Schmidhfoer (11. mesto/+0,94), ki se je tako raveselila prvega malega globusa v karieri. Njena edina tekmica v boju za smukaško krono je bila rojakinja Ramona Siebenhofer, ki bi morala nadoknaditi kar 90 točk zaostanka.

Siebenhoferjeva je smuk končala šele na 19. mestu (+2,24) in ostala brez točk, posledično pa v seštevku discipline nazadovala na tretje mesto. Na drugo se je zavihtela še ena Avstrijka Stephanie Venier, ki je v Soldeuu osvojila osmo mesto (+0,56).

Foto: Epa nicole schmidhofer

Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je sezono sklenila na četrtem mestu, od tretjega pa jo je ločilo samo 11 točk. Mariborčanka v finalu ni nastopila zaradi poškodbe na smuku v Crans Montani, kjer je predčasno končala sezono.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.