"Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil"

Foto: Epa
Foto: Epa
Ni še zaključil z zbiranjem zmag.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je drugič zapovrstjo osvojil Vuelto in sezono sklenil na najboljši možni način. Vseeno priznava, da ima za prihodnje sezone še dovolj izzivov na dirkah, ki jih doslej ni osvojil. V prvi vrsti sta tu dirki po Franciji in Italiji.

Zvezdnik svetovnega kolesarstva je na letošnji Vuelti dokazal, kako vsestranski tekmovalec je. V primerjavi s tekmeci je bil tako rekoč nepremagljiv v sprintih, v gorah pa je zadržal prednost in se podpisal pod tretjo skupno zmago na tritedenskih dirkah. "Uživali smo, saj smo vedeli, da moramo opraviti le še s to etapo, preden tako dirko kot tudi sezono zaključimo na tako lep način," so bile prve besede 31-letnega Kisovčana za organizatorja dirke po Španiji.

Obeh zmag v Madridu ni želel primerjati. Vsaka je terjala ogromno odrekanja, je poudaril. "Vedno pravim isto, da kadarkoli zmagaš, je lepo in še posebej zahtevno. Nemogoče je primerjati obe zmagi na Vuelti. Sem zelo zelo zadovoljen, da sem dobil dirko in na ta način sklenil sezono."

Vuelta Tako slavi slovenski šampion, ekipa delila šampanjec

Kar se tiče uspehov na največjih dirkah, se je Roglič z zlatimi črkami zapisal v sezono, ki je bila sprva prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, v nadaljevanju pa izpeljana po zelo natrpanem sporedu. Sezono bo končal na prvem mestu na svetovni lestvici, na novinarsko vprašanje, ali je ta trenutek najboljši kolesar na večetapnih dirkah, pa ostaja zadržan.

"Ne vem. Raje recimo, da sem bil najboljši na tej Vuelti. Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil, kar ostaja izziv za naslednje sezone. A zdaj bomo najprej proslavljali," je prvo izjavo sklenil Zasavec, ki ga je v zaključku sezone motiviralo tudi drugo mesto na septembrskem Touru, na katerem je moral priznati premoč rojaku Tadeju Pogačarju.

Foto: Epa Primož Roglič

Letošnje tekmovalno obdobje je sklenil z 12 zmagami, dirkal pa je 51 dni. Samo na letošnji Vuelti je zabeležil štiri etapne zmage, dodal pa je še tri druga mesta in zasluženo stopil na najvišjo stopničko v Madridu, v katerem je še drugič zapovrstjo donela slovenska himna. Tokrat za konec kolesarske sezone 2020.

"Lepo je znova biti na odru za zmagovalce. To leto je bilo posebno zaradi koronske krize, zato vsem v prihodnosti želim, da bi ostali zdravi. Rad bi se zahvalil predvsem organizatorjem, ki so nam omogočili, da smo lahko dirkali toliko časa. Dirka je bila odlično organizirana, užival sem prav vsak dan," je z vrha odra za zmagovalce javnost nagovoril Zasavec.

Šampion! Takšne so Rogličeve osupljive številke

Še enkrat več je pohvalil ekipo Jumbo-Visme ter se zahvalil za podporo tako v Španiji kot iz domovine. "Rad bi se zahvalil vsem tekmovalcem, še posebej mojim moštvenim kolegom, ki so me vsak dan spodbujali, da bi bil kar najboljši. Ves čas sem čutil njihovo podporo in tudi tisto iz domovine, predvsem od družine. Sicer jih ni tukaj z mano, a oni so mi omogočili, da sem tu, kjer sem. Lepo je dobiti rdečo in zeleno majico, to je krona moje sezone," je še sklenil Roglič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.