Oče in sin spisala zgodovino Premier League

Foto: Epa Kasper Schmeichel
Leicester City je izenačil 24 let star rekord Manchester Uniteda.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Leicestra so v petek zvečer v tekmi angleške elitne lige na gostovanju pri Southamptonu domačemu moštvu prizadejali hud poraz. Na koncu tekme je semafor pokazal 9:0 za Leicester, ki je tako izenačil najvišjo zmago v zgodovini premier league. Danec Kasper Schmeichel je s tem ponovil dosežek očeta Petra.

Pred tem je kot edini rekordno zmago v nogah držal Manchester United, ki je do domače zmage z 9:0 prišel leta 1995. Takrat so jim nasproti stali nogometaši Ipswicha.

Zanimivo je, da sta bila v vratih na strani zmagovalcev obakrat vratarja s priimkom Schmeichel, oče in sin. "Kasper (Schmeichel, vratar, op. a) je zelo vesel. Edini vratar, ki je videl devet zadetkov svojega moštva, je bil njegov oče," je po tekmi dejal trener Leicestra Brendan Rodgers. V vratih Uniteda je leta 1995 namreč stal Kasperjev oče Peter.

Ob zmagi Leicestra, ki se je vsaj začasno prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice, sta sicer tako Ayoze Perez in Jamie Vardy zadela trikrat. So po domači nogometaši skoraj celo tekmo odigrali z igralcem manj, saj je bil že v 12. minuti izključen Ryan Bertrand.

Leicester je v sezoni 2015/16 presenetljivo prišel do edinega naslova v premier league.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.