Šport > Nogomet
532 ogledov

Oče in sin spisala zgodovino Premier League

Kasper Schmeichel Epa
Leicester City je izenačil 24 let star rekord Manchester Uniteda.

Nogometaši Leicestra so v petek zvečer v tekmi angleške elitne lige na gostovanju pri Southamptonu domačemu moštvu prizadejali hud poraz. Na koncu tekme je semafor pokazal 9:0 za Leicester, ki je tako izenačil najvišjo zmago v zgodovini premier league. Danec Kasper Schmeichel je s tem ponovil dosežek očeta Petra.

Pred tem je kot edini rekordno zmago v nogah držal Manchester United, ki je do domače zmage z 9:0 prišel leta 1995. Takrat so jim nasproti stali nogometaši Ipswicha.

Zanimivo je, da sta bila v vratih na strani zmagovalcev obakrat vratarja s priimkom Schmeichel, oče in sin. "Kasper (Schmeichel, vratar, op. a) je zelo vesel. Edini vratar, ki je videl devet zadetkov svojega moštva, je bil njegov oče," je po tekmi dejal trener Leicestra Brendan Rodgers. V vratih Uniteda je leta 1995 namreč stal Kasperjev oče Peter.

Ob zmagi Leicestra, ki se je vsaj začasno prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice, sta sicer tako Ayoze Perez in Jamie Vardy zadela trikrat. So po domači nogometaši skoraj celo tekmo odigrali z igralcem manj, saj je bil že v 12. minuti izključen Ryan Bertrand.

Leicester je v sezoni 2015/16 presenetljivo prišel do edinega naslova v premier league.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.