Od 20 žog do 80 milijonov evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinski nogometni reprezentant Ángel di María se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najboljših nogometašev na svetu.
Oglej si celoten članek

Ko je kariero začel v domačem El Toritu, majhnem klubu iz Rosaria, so go opazili predstavniki Rosaria Centrala, takrat sedemletnika so odkupili za 20 nogometnih žog. Vezist Manchester Uniteda je zdaj vreden 80 milijonov evrov.

Foto: EPA angel di maria Di María se je iz Rosaria preselil na Portugalsko k Benfici za pet milijonov evrov, petkrat več je zanj odštel Real Madrid, Manchester United pa je poleti 2014 zanj plačal 80 milijonov evrov. Argentinec je tako v 20 letih od vrednosti 20 žog prišel do vrednosti 80 milijonov evrov.

"Imel je sedem let, ko so ljudje iz Rosaria Centrala prišli po Di Mario. Prodali smo ga za 20 žog. To je bilo bogastvo," je nevsakdanji posel za francosko tiskovno agencijo AFP pokomentiral trener El Torita Marcelo Pavon. Tudi pot Argentinca na treninge v Rosario je bila nevsakdanja. Vsak dan ga je namreč mama peljala deset kilometrov s kolesom.

Di Maria sicer prihaja iz Rosaria, tako kot njegov bolj uspešni rojak Lionel Messi. V okrožju Union je ''rezanec'', kot kličejo Di Marío, precej bolj priljubljen kot član Barcelone. Večina prebivalcev ponosno nosi njegov dres s številko 7, na enem od zidov je tudi grafit, ki upodablja Di Marío s sklenjenimi rokami v obliki srca; tako proslavlja svoje zadetke.

Zvezdnik Uniteda ni nikoli pozabil, od kod prihaja. Na levi roki ima tetovirana imena petih najboljših prijateljev, ki jim je tudi plačal ogled finala lanskega svetovnega prvenstva, ko je Argentina klonila proti Nemčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.