Šport > Nogomet
23 ogledov

Od 20 žog do 80 milijonov evrov

angel di maria EPA
Argentinski nogometni reprezentant Ángel di María se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najboljših nogometašev na svetu.

Ko je kariero začel v domačem El Toritu, majhnem klubu iz Rosaria, so go opazili predstavniki Rosaria Centrala, takrat sedemletnika so odkupili za 20 nogometnih žog. Vezist Manchester Uniteda je zdaj vreden 80 milijonov evrov.

angel di maria | Avtor: EPA EPA
Di María se je iz Rosaria preselil na Portugalsko k Benfici za pet milijonov evrov, petkrat več je zanj odštel Real Madrid, Manchester United pa je poleti 2014 zanj plačal 80 milijonov evrov. Argentinec je tako v 20 letih od vrednosti 20 žog prišel do vrednosti 80 milijonov evrov.

"Imel je sedem let, ko so ljudje iz Rosaria Centrala prišli po Di Mario. Prodali smo ga za 20 žog. To je bilo bogastvo," je nevsakdanji posel za francosko tiskovno agencijo AFP pokomentiral trener El Torita Marcelo Pavon. Tudi pot Argentinca na treninge v Rosario je bila nevsakdanja. Vsak dan ga je namreč mama peljala deset kilometrov s kolesom.

Di Maria sicer prihaja iz Rosaria, tako kot njegov bolj uspešni rojak Lionel Messi. V okrožju Union je ''rezanec'', kot kličejo Di Marío, precej bolj priljubljen kot član Barcelone. Večina prebivalcev ponosno nosi njegov dres s številko 7, na enem od zidov je tudi grafit, ki upodablja Di Marío s sklenjenimi rokami v obliki srca; tako proslavlja svoje zadetke.

Zvezdnik Uniteda ni nikoli pozabil, od kod prihaja. Na levi roki ima tetovirana imena petih najboljših prijateljev, ki jim je tudi plačal ogled finala lanskega svetovnega prvenstva, ko je Argentina klonila proti Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.