Od borelioze do polfinala

Foto: Žurnal24
Dvajset mesecev po tem, ko je zaradi lymske borelioze komaj dvignila lopar, si je Samantha Stosur priigrala možnost, da po 30 letih postane prva Avstralka v finalu OP Francije.
Oglej si celoten članek

Avstralka Samantha Stosur je maja lani začela svojo pot nazaj med najboljše teniške igralke sveta. Dvajset mesecev po tem, ko je zaradi lymske borelioze komaj vstala iz postelje in komaj dvignila lopar, je znova tam, kjer želi. S serijo petih zmag – v tretjem kolu je bila boljša tudi od četrte nosilke Jelene Dementjeve – si je priborila mesto v polfinalu OP Francije, kar je doslej njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Prav tako ima priložnost, da po 30 letih postane prva Avstralka v finalu Roland Garrosa. Zadnja Avstralka v finalu turnirja je bila Wendy Turnball leta 1979.

Bo Svetlana Kuznjecova ustavila pohod Avstralke? © Reuters

 
"Ko sem bila bolna, nisem razmišljala o nastopih na turnirjih za grand slam ali zmagovanju na turnirjih. Takrat sem se ukvarjala le s tem, kako ozdraveti in zapustiti stanovanje," je po četrtfinalni zmagi nad Romunko Sorano Cirsteo povedala 25-letna Avstralka. "Bilo je težko, a sem poskušala ostati pozitivna. Ves čas sem si govorila, da se bom vrnila, pa čeprav nisem bila prepričana, da se bom res."

Vrnitev Avstralke, ki je v Parizu 30. nosilka, je bila vse do tega tedna v senci vrnitve rojakinje Jelene Dokić , ki je na OP Avstralije, prvem grand slamu sezone, prišla do četrtfinala, Stosurjevi pa je že uspel še korak dlje. Njena ovira na poti do finala bo sedma igralka sveta Rusinja Svetlana Kuznjecova . "Lansko OP Francije je bil moj prvi turnir za grand slam po skoraj enem letu odsotnosti. Od lani do letos sem na igrišču zelo napredovala in zato sem zelo vesela, da se mi je ravno ta teden na igrišču vse poklopilo. Letos je res fantastično," se veseli Avstralka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.