Šport
19 ogledov

Od borelioze do polfinala

Žurnal24 main
Dvajset mesecev po tem, ko je zaradi lymske borelioze komaj dvignila lopar, si je Samantha Stosur priigrala možnost, da po 30 letih postane prva Avstralka v finalu OP Francije.

Avstralka Samantha Stosur je maja lani začela svojo pot nazaj med najboljše teniške igralke sveta. Dvajset mesecev po tem, ko je zaradi lymske borelioze komaj vstala iz postelje in komaj dvignila lopar, je znova tam, kjer želi. S serijo petih zmag – v tretjem kolu je bila boljša tudi od četrte nosilke Jelene Dementjeve – si je priborila mesto v polfinalu OP Francije, kar je doslej njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Prav tako ima priložnost, da po 30 letih postane prva Avstralka v finalu Roland Garrosa. Zadnja Avstralka v finalu turnirja je bila Wendy Turnball leta 1979.

Bo Svetlana Kuznjecova ustavila pohod Avstralke? © Reuters

 
"Ko sem bila bolna, nisem razmišljala o nastopih na turnirjih za grand slam ali zmagovanju na turnirjih. Takrat sem se ukvarjala le s tem, kako ozdraveti in zapustiti stanovanje," je po četrtfinalni zmagi nad Romunko Sorano Cirsteo povedala 25-letna Avstralka. "Bilo je težko, a sem poskušala ostati pozitivna. Ves čas sem si govorila, da se bom vrnila, pa čeprav nisem bila prepričana, da se bom res."

Vrnitev Avstralke, ki je v Parizu 30. nosilka, je bila vse do tega tedna v senci vrnitve rojakinje Jelene Dokić , ki je na OP Avstralije, prvem grand slamu sezone, prišla do četrtfinala, Stosurjevi pa je že uspel še korak dlje. Njena ovira na poti do finala bo sedma igralka sveta Rusinja Svetlana Kuznjecova . "Lansko OP Francije je bil moj prvi turnir za grand slam po skoraj enem letu odsotnosti. Od lani do letos sem na igrišču zelo napredovala in zato sem zelo vesela, da se mi je ravno ta teden na igrišču vse poklopilo. Letos je res fantastično," se veseli Avstralka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.