"Od danes naprej sem Poljak"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fernanda Santosa, do prejšnjega meseca selektorja portugalske nogometne reprezentance, so danes ustoličili za novega glavnega stratega stratega Poljske.
Oglej si celoten članek

"Od danes naprej sem Poljak. V čast mi je nadaljevati svoje delo kot trener tukaj," je izjavo Santosa na uradni predstavitvi v Varšavi povzela agencija AFP. 68-letni Portugalec je nasledil Czeslawa Michniewicza, ki so ga odpustili po porazu v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju.

Poljska je na svetovnem prvenstvu v svoji skupini končala na drugem mestu, premagala je Savdsko Arabijo, remizirala z Mehiko in izgubila proti kasnejši prvakinji Argentini. V osmini finala je morala priznati premoč Franciji.

V Lizboni rojeni Santos je decembra odstopil s položaja portugalskega selektorja po presenetljivem porazu ekipe v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Maroku.

Santos, ki je bil portugalski selektor od leta 2014, je leta 2016 osvojil evropsko prvenstvo, tri leta pozneje pa še ligo narodov. "Izbira je bila težka, a izbrali smo najboljše," je dejal Cezary Kulesza, predsednik poljske zveze, in dodal: "Naš prvi cilj je uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2024 v Nemčiji."

Santos je bil med letoma 2010 in 2014 tudi selektor grške reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.