Šport
358 ogledov

"Od danes naprej sem Poljak"

Fernando Santos Profimedia
Fernanda Santosa, do prejšnjega meseca selektorja portugalske nogometne reprezentance, so danes ustoličili za novega glavnega stratega stratega Poljske.

"Od danes naprej sem Poljak. V čast mi je nadaljevati svoje delo kot trener tukaj," je izjavo Santosa na uradni predstavitvi v Varšavi povzela agencija AFP. 68-letni Portugalec je nasledil Czeslawa Michniewicza, ki so ga odpustili po porazu v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju.

Poljska je na svetovnem prvenstvu v svoji skupini končala na drugem mestu, premagala je Savdsko Arabijo, remizirala z Mehiko in izgubila proti kasnejši prvakinji Argentini. V osmini finala je morala priznati premoč Franciji.

V Lizboni rojeni Santos je decembra odstopil s položaja portugalskega selektorja po presenetljivem porazu ekipe v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Maroku.

Santos, ki je bil portugalski selektor od leta 2014, je leta 2016 osvojil evropsko prvenstvo, tri leta pozneje pa še ligo narodov. "Izbira je bila težka, a izbrali smo najboljše," je dejal Cezary Kulesza, predsednik poljske zveze, in dodal: "Naš prvi cilj je uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2024 v Nemčiji."

Santos je bil med letoma 2010 in 2014 tudi selektor grške reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.