Od Slovencev boljši le Real, "Elf" in Golden State

Foto: Epa
Foto: Epa
Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS) je izbralo najboljšo športnico, športnika in ekipo leta 2017.
Oglej si celoten članek

V glasovanju 517 novinarjev iz 112 držav sta največ glasov dobila teniška igralca, Američanka Serena Williams in Švicar Roger Federer. Med ekipami je slavil klubski evropski nogometni prvak Real Madrid, slovenska košarkarska reprezentanca je bila četrta.

Heroj Ime leta je ...

Federer, ki je postal četrtič najboljši v tem izboru (rekorder je jamajški sprinter Usain Bolt s šestimi naslovi), je prejel 928 glasov oziroma 140 več od dobitnika nogometne zlate žoge, Portugalca Cristiana Ronalda. Na tretjem mestu je pristal argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi s 530 glasovi.

Pri dekletih je Williamsova prejela 651 glasov, 20 več od drugouvrščene madžarske plavalke, trikratne olimpijske prvakinje Katinke Hosszu. Tretja je bila ameriška atletinja Allyson Feliks, bronasta s svetovnega prvenstva v teku na 400 metrov.

Med ekipami je Real Madrid dobil 1096 glasov, druga je bila nogometna reprezentanca Nemčije s 738 glasovi, tretja košarkarska ekipa Golden State Warriors (601), četrta pa košarkarska reprezentanca Slovenije, ki je na evropskem prvenstvu osvojila zlato, s 412 glasovi.

Svečana podelitev Najboljši v letu 2017 so ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.