Šport > Košarka
1530 ogledov

Ime leta je ...

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017
Po mnenju poslušalcev nacionalnega radia je iztekajoče se leto na sončni strani Alp najbolj zaznamoval Goran Dragić.

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je na slovesni razglasitvi v Centru urbane kulture Kino Šiška postal ime leta 2017 na Valu 202. Dragić je reprezentanco popeljal do zmage na EuroBasketu 2017 in bil najboljši igralec turnirja.

"Podaril nam je trenutek, na kakršnega so čakale generacije, trenutek ponosa ob slovenski zastavi. Poosebil je vrhunskost, ohranil pa dostopnost in izjemen občutek za ekipo, za kolege, za ljudi. Prvi med zmagovalci, ki so zaslužni, da september ni bil le še en september, ampak 17. september 2017! Dan, ko je Slovenija prvič v svoji zgodovini stopila na evropski košarkarski prestol. Najboljši igralec, pravi kapitan, veliki kapetan!" je ob razglasitvi povedal odgovorni urednik Vala 202, Mirko Štular.

Ker Goran Dragić košarkarske uspehe trenutno žanje v tujini, je nagrado, mozaik Janeza Mučiča, v njegovem imenu prevzel selektor moške članske košarkarske reprezentance Rado Trifunović.

športnik leta 2017 Goran Dragić Svečana podelitev Šport Najboljši v letu 2017 so ...

Poslušalci so vse leto izbrali posameznike, ki so s svojo humanitarnostjo, inovativnostjo, športnimi presežki in dobro voljo navdihovali v 2017. Med 172 posamezniki, ki so izstopali, so poslušalci izbrali 12 tistih, ki so postali ime meseca. Ime leta na Valu 202 pa izberejo finalisti, pri čemer ne morejo glasovati sami zase.

Tudi letos se je na sprejemu pred prireditvijo nominirancem in tistim, ki sodelujejo pri projektu Botrstvo, pridružil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Režiser prireditve je bil Nejc Levstik, portrete nominirancev in grafično podobo prireditve je oblikoval Maj Valerij, video posnetke o najpomembnejših projektih, ki jih je v letošnjem letu kreiral Val 202, sta posnela Gašper Andrinek in Jan Grilc, ostale video posnetke je posnela ekipa Vala 202.

miami heat boston celtics NBA Šport Dragića ni bilo na spregled, situacija je "specifična"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice