Šport > Košarka
1196 ogledov

Dragić 'bananiral' Teodosića, Miami zmagal

Goran Dragić Miami Heat
Moštvo Miami Heat je v ligi NBA vpisalo 15. zmago v tej sezoni.

Vročica s Floride je pod domačima obročema z 90:85 premagala Los Angeles Clippers. Kapetan slovenske reprezentance z zgodovinskega EuroBasketa Goran Dragić je v 30 minutah igre k zmagi Miamija prispeval 10 točk, ob metu iz igre 4:11, dva skoka, dve podaji, blokado in ukradeno žogo. Blokado je vpisal ob 'banani' Milošu Teodosiću, srbski novinec je sicer zbral 13 točk, šest skokov in pet podaj, zatajil pa je njegov met za tri točke, zadel je le dvakrat iz desetih poizkusov.

Prvi igralec tekme je bil tokrat Josh Richardson, ki je z 28 točkami prišel do najboljšega dosežka v karieri. Za Clippers je DeAndre Jordan vpisal 20 skokov in 12 točk. "J-Rich je nocoj igral neverjetno," je soigralca po tekmi pohvalil Dragić, slovenski športnik leta.

Poseben mejnik je uspel tudi trenerju Miamija. Erik Spoelstra je vpisal 455. zmago na klopi Miamija ter tako na prvem mestu v zgodovini kluba prehitel slovitega Pata Rileyja, zdajšnjega predsednika Miamija. Spoelstra in Gregg Popovich, ki vodi San Antonio Spurs, sta edina aktivna trenerja v ligi NBA, ki imata na svojem računu vsaj 450 zmag, ki sta jih dosegla s svojima moštvoma.

Miami bo v noči na torek igral v gosteh pri Atlanti, kjer bo lovil četrto zaporedno zmago proti ekipi Hawks. Vročica je s 15 zmagami ob 14 porazih na devetem mestu razvrstitve vzhodne konference. Milwaukee je osmi z enim porazom manj. Na Vzhodu vodi Boston (25:7), ki je s 102:93 ugnal Memphis Grizzlies. Ta je izgubil kljub 30 točkam Marca Gasola.

V noči posebnih mejnikov je do svoje znamke prišel tudi zvezdnik aktualnih podprvakov lige NBA Clevaland Cavaliers LeBron James, ki je vpisal 60. trojni dvojček. Konjeniki so premagali Utah Jazz s 109:100. James pa je dosegel 29 točk, 11 skokov in 10 podaj.

V statistični kategoriji trojnih dvojčkov (triple double) je prehitel slovitega Larryja Birda (59) za šesto mesto na večni lestvici. Na vrhu lige NBA po številu trojnih dvojčkov je Oscar Robertson (181), drugi je Magic Johnson (138), tretji Jason Kidd (107), pred Jamesom sta še aktivni Russel Westbrook (89) in Wilt Chamberlain (78).

(Intervju z Oscarjem Robertsonom za Žurnal24 iz leta 2009 si lahko ogledate TUKAJ).

Košarkarji vodilne ekipe Zahoda Houston Rockets (24:4) so bili boljši od Milwaukee Bucks (115:111) za še trinajsto zaporedno zmago, kar je trenutno najdaljši zmagoviti niz v ligi NBA.

Moštvo Charlotte Hornets je izgubilo proti Portland Trail Blazers (91:93), ekipa New York Knicks je premagala Oklahoma City Thunder (111:96), Minnesota Timberwolves je na domačem parketu morala priznati premoč Phoenix Suns (106:108), San Antonio Spurs pa je ugnal Dallas Mavericks (98:96).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice