Šport > Košarka
72 ogledov

Durant dovolj za Teličke, LeBron kot Larry Bird

kevin durant EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali pet tekem.

Košarkarji Golden State Wariors so zabeležili osmo zaporedno zmago, na domačem igrišču so s 112:97 premagali Dallas. Zaostajali so samo na začetku tekme, po polčasu je bilo izenačeno, v drugem delu pa so stvari postavili na svoje mesto in zanesljivo prišli do 23. zmage v sezoni. S 23 zmagami in šestimi porazi zaostajajo Houstonom v svoji zahodni konferenci in Bostonom na vzhodu.

Najboljši strelec tekme je bil Kevin Durant, dosegel je 36 točk, zelo dobro predstavo je pokazal tudi Klay Thompson, k zmagi je prispeval 25 točk. Aktualni prvaki so tudi tokrat igrali brez ostrostrelca Stephena Curryja, poleg njega pa sta manjkala tudi Draymond Green in Zaza Pachulia.

Luka Dončić Kakšna poteza Šport Dončić! Madre mia!

Dobre igre še naprej kaže tudi Cleveland, kar ni ni čudnega, če ima v ekipi LeBrona Jamesa. Zvezdnik ameriške košarke je v tekmi proti Los Angeles Lakers zabeležil že 59. trojni trojček in se na tej lestvici na šestem mestu izenačil z legendarnim igralcem Bostona Larryjem Birdom.

"Ponosen sem, da me primerjajo z Birdom, on je eden najboljših igralcev vseh časov, on je igral tudi v trenutkih, ko je bilo videti, da ne more več. Mnogi mladi igralci mislijo, da je bil le strelec, toda bil je veliko več. Bil je podajalec, skakalec, obrambni igralec, znal je prevzeti odgovornost. Definitivno igralec, ki sem ga občudoval," je dejal James, ki je v statistiko vpisal 25 točk, 12 skokov in 12 asistenc. Na tekmi proti Jezernikom - Cleveland jo je dobil s 121:112, dobro pomoč v Kevinu Lovu, drugi najboljši strelec svoje ekipe je prispeval 28 točk. Cavs so zabeležili 16. zmago v zadnjih 17 tekmah, pri tem pa so že 22-ič v nizu presegli mejo 100 doseženih točk.

športnik leta 2017 Goran Dragić Svečana podelitev Šport Najboljši v letu 2017 so ...

New York Knicks so šele drugič v sezoni zmagali v gosteh. S 111:104 so premagali Brooklyn, Courtney Lee je k zmagi 27 točk, 18 v drugem polčasu. Detroit je prekinil serijo sedmih zaporednih porazov, s 105:91 je ugnal Atlanto, Minnesota pa je bila s 119:96 boljša od Sacramenta, odpor gostov je zlomila že v tretji četrtini, predvsem po zaslugi Karl-Anthonyja Townsa, ki je tekmo končal s 30 točkami, 14 skoki in petimi asistencami.

NHL, izidi:

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 91:105
Brookly Nets - New York Knicks 104:111
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 121:112
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 119:96
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 112:97

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.