Šport > Košarka
153 ogledov

Dragić potolkel Grizlije

Goran Dragić Memphis Grizzlies Miami Heat twitter
V noči na torek so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrali šest tekem.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v noči na torek po srednjeevropskem času prikazal novo blestečo predstavo. S svojo ekipo Miami Heat je gostoval pri Memphis Grizzlies in z 19 točkami popeljal Vročico v drugem polčasu do zmage s 107:82, še 13. za Miami to sezono ob 13 porazih.

Dragić je 19 točkam dodal še po pet skokov in podaj, sedem košarkarjev Miamija, ki so imeli iz igre skupno 56-odstoten met, v drugem polčasu pa kar 65-odstotnega, pa je doseglo vsaj po deset točk. Josh Richardson jih je k zmagi dodal 17, igralca s klopi Tyler Johnson in Bam Adebayo pa vsak po 14.

"V preteklosti smo imeli vedno težave v tretjih četrtinah. Vendar pa lahko rečem, da smo se zdaj iz tega končno nekaj naučili. Če bomo še naprej igrali na takšen način, bomo dobili še veliko tekem," je po zmagi dejal Dragić.

Grizliji so izgubili še 15. na zadnjih 16 tekmah. Marc Gasol je dosegel 19 točk, Andrew Harrison pa 16.

Košarkarje Miamija naslednja tekma čaka v noči na četrtek, ko bodo v domači dvorani gostili Portland Trail Blazers.

boston celtics NBA Šport Boston Detroitu vrnil milo za drago

Košarkarji Portlanda so se pred prihodom na Florido ustavili še pri prvakih v Oaklandu in izgubili s 104:111. Golden State je nastopil brez poškodovanih Stephena Curryja in Draymonda Greena, zato sta morala odgovornost prevzeti Kevin Durant (28 točk) in Klay Thompson (24). Warriors so vknjižili sedmo zaporedno zmago in to kljub odlični predstavi Damiana Lillarda, ki je dosegel 39 točk.

Golden State ostaja na drugem mestu na zahodu, prvega pa še naprej drži Houston, ki je v dvorani Toyota kljub zaostanku 13 točk v tretji četrtini ugnal New Orleans Pelicans s 130:123 in zabeležil deseto zmago v nizu. James Harden je bil prvi strelec s 26 točkami - 12 v zadnji četrtini - in 17 podajami.

Presenečenje večera je pripravila najslabša ekipa lige, Chicago Bulls, ki je s 108:85 premagala vodilno moštvo vzhoda, Boston Celtics. Pri zmagovalcih sta bila ključna igralca Črnogorec s španskim potnim listom Nikola Mirotić (24) in Bobby Portis (23), pri Bostonu pa sta manjkala Kyrie Irving in Marcus Morris.

Toronto ni izkoristil spodrsljaja Bostona - lahko bi se prebil na čelo vzhodne konference, saj je izgubil na gostovanju pri Los Angeles Clippers z 91:96. Po mesecu in pol je za Clippers prvič zaigral srbski organizator igre Miloš Teodosić in dosegel 12 točk. Izgubila pa je tudi Oklahoma; Charlotte je bil boljši s 116:103.

NBA, izidi:

Memphis Grizzlies - Miami Heat 82:107
Goran Dragić 19 točk, 5 skokov, 5 podaj za Miami.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 111:104
Chicago Bulls - Boston Celtics 108:85
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 130:123
Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 103:116
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 96:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.