Šport > Košarka
167 ogledov

Dragić skromen, trije podaljški v mestu bratske ljubezni

goran dragić Reševalni pas/Twitter Dragić je zadel pet od osmih poskusov za tri točke.
V noči na soboto so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrali enajst tekem.

Miami Heat je vpisal še 14 zmago. Vročica s Floride je v gosteh premagala Charlotte Hornets s 104:98. Slovenski kapetan Goran Dragić ni imel najboljše predstave, dosegel je zgolj osem točk, ob metu iz igre 2:10, zgrešil je tudi vse tri poskuse v metih za tri točke.

Zato pa je slovenski športnik leta, ki je slovensko reprezentanco letos popeljal do naslova evropskih prvakov, svojemu moštvu iz Miamija pomagal s sedmimi podajami, tremi skoki, dvema blokadama in ukradeno žogo. Zadel je tudi vse štiri proste mete, tudi poslednja dva na tekmi devet sekund pred koncem, s katerim je postavil končni izid.

Največ točk sta v vrsti Miamija dosegla rezervista Tyler Johnson in Wayne Ellington, ki sta vsak vpisala po 16 točk. Pri domači ekipi pa je bil v ospredju Kemba Walker s 25 točkami. Walker si je v prvem polčasu poškodoval zapestje, a se je vrnil v drugem polčasu in igral s povitim zapestjem.

Miami je s 50-odstotnim izkupičkom, ima 14 zmag in 14 porazov, skočil na deveto mesto v razvrstitvi vzhodne konference lige NBA. Enak izkupiček ima tudi Philadelphia. Miami je vpisal še 24. zmago na zadnjih 30 tekmah s Charlotte. Košarkarji s Floride bodo v soboto gostili Los Angeles Clippers.

Luka Dončić Real Madrid Barcelona Razbil Barço Šport To je ob Dončićevih mojstrovinah čivknil Porzingis

Najbolj dramatični obračun se je odvil v Philadelphii, kjer so člani gostujoče zasedbe Oklahoma City Thunder po pravem košarkarskem trilerju šele v tretjem podaljšku premagali domače sixers. Oklahoma je slavila tudi po zaslugi svojega najbolj izpostavljenega zvezdnika. Russell Westbrook je tekmo končal s trojnim dvojčkom, ko je v statistiko vpisal 27 točk, 17 skokov in 15 podaj.

Westbrook je prišel še do svojega desetega trojnega dvojčka v tej sezoni, skupno pa ima na svojem računu v ligi NBA kar 89 trojnih dvojčkov. "Zaradi takšnih tekem živimo. Gostovanja v fantastičnem navijaškem vzdušju, boriti se pod obročema za vsako žogo ter zmagati na takšen način," je vrelo iz Westbrooka, potem ko je pokoril polno dvorano Wells Fargo Centra. Westbrook je na parketu preživel kar 52 minut. Philadelphia, ki je še 17. po vrsti izgubila proti Oklahomi, je nazadnje tri podaljške igrala leta 1992 proti Miamiju.

Derbi Zahoda Raketam

Vodilna ekipa vzhodne konference Boston Celtics je izgubila doma proti Utah Jazz (95:107). Zmaga Utaha, ki je prekinil niz devetih porazov v Boston Gardnu, je imela svojo ceno, saj sta se poškodovala Rudy Gobert in Derrick Favors.

Derbi zahodne konference je pripadel vodilni ekipi Houston Rockets, ki je s 124:109 premagala San Antonio Spurs. Houston je vpisal še 12 zaporedno zmago za trenutno najdaljši zmagoviti niz v ligi NBA. Za Rakete se je izkazal Chris Paul z 28 točkami, osmimi podajami in sedmimi ukradenimi žogami.

NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Miami Heat 98:104
Goran Dragić 8 točk, 7 podaj, 3 skoki v 26 minutah za Miami.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 98:104
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 88:95
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 117:119***
Washington Wizards - Los Angeles Clippers 100:91
Boston Celtics - Utah Jazz 95:107
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 120:87
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks  96:94
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 109:115
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 117:111*
Houston Rockets - San Antonio Spurs 124:109

* - po podaljšku
*** - po treh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.