Odbojka na bodeči žici

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski in hrvaški olimpijci bodo odigrali prijateljsko tekmo na meji med državama v znak skupnega protesta proti postavljanju bodeče žice.
Oglej si celoten članek

Prvič v evropski zgodovini se bodo na prijateljski tekmi na bodeči žici pomerili slovenski in hrvaški olimpijci, športniki in druge javne osebnosti, ki nasprotujejo zapiranju meje med Slovenijo in Hrvaško v Istri.

Prvi polčas bo na sporedu v soboto ob 11. uri na prehodu Lucija - Brezovica, drugi pa ob 14. uri na mejnem prehodu Dragonja - Kaštel.

Tekmo, naj bi sodelovali tudi kulturniki in vaščani, organizira mesto Pulj, kandidat za evropsko prestolnico kulture leta 2020.

Hrvaški notranji minister Ranko Ostojić je napovedal, da bodo zoper Slovenijo sprožili postopek v okviru institucij Evropske unije.
 Minister za okolje Mihal Zmajlović je Evropsko komisijo pozval, da je žico potrebno odstraniti, saj ovira gibanje divjih živali, kar je v nasprotju z evropskimi predpisi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • fux
    00:55 18. December 2015.

    Potem pa si jih peljite domov in jih vi rihtajte in pestujte.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.