Odbojkarji brez Svetovne lige

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska odbojkarska reprezentanca ne bo igrala v velikem finalu Evropske lige. Na zaključnem turnirju v Košicah je v prvi tekmi polfinala z 2:3 (-24, 23, 19, -17) izgubila proti Španiji in se bo merila za tretje mesto z Romunijo. Slovenci ostajajo brez vstopnice za Svetovno ligo.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji niso izpolnili cilja, ki so si ga zadali pred odhodom v Košice. Na Slovaško niso prišli v boljši formi, kot so jo kazali na prejšnjih tekmah, niso odpravili napak, niso odpravili nihanj v igri. Posledica tega je poraz proti Špancem, ki niso prikazali ničesar posebnega, a vseeno dovolj, da bodo oni tisti, ki bodo igrali v finalu. Slovencev sicer niso nadigrali, v večji meri je šlo za enakovreden boj, ki ga je na koncu odločilo nekaj žog.

"Španci so zmagali zasluženo, čeprav bi se lahko zlahka obrnilo tudi drugače. Če bi v prvem nizu dobili točko več, če bi pri izidu 12:13 v petem nizu mi dobili točko, bi zmagali mi. A žal nismo, tako kot nismo igrali, kot bi želel. Bilo je nekoliko preveč neučakanosti, za katero smo bili kaznovani. Tu so se pokazale vse težave, ki smo jih imeli skozi priprave in redni del lige, na večjih tekmovanjih se ponavadi vse to pokaže. A to nam ne bo vzelo volje. V boju za tretje mesto močno želimo zmago, želimo se okititi s kolajno, ki je slovenska odbojka še nima," ni kazal pretirane žalosti selektor Veselin Vuković, ki trdno verjame, da bo Slovenija na septembrsko evropsko prvenstvo prišla v boljši formi in se tam prikazala v lepši luči.

Evropska liga, polfinale:

Slovenija : Španija 2:3 (-24, 23, 19, -17)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.