Šport
6 ogledov

Odbojkarji brez Svetovne lige

Tine Urnaut je trenutno v Portorožu, kjer nastopa na turnirju v odbojki na mivki Saša Despot
Slovenska odbojkarska reprezentanca ne bo igrala v velikem finalu Evropske lige. Na zaključnem turnirju v Košicah je v prvi tekmi polfinala z 2:3 (-24, 23, 19, -17) izgubila proti Španiji in se bo merila za tretje mesto z Romunijo. Slovenci ostajajo brez vstopnice za Svetovno ligo.

Slovenski odbojkarji niso izpolnili cilja, ki so si ga zadali pred odhodom v Košice. Na Slovaško niso prišli v boljši formi, kot so jo kazali na prejšnjih tekmah, niso odpravili napak, niso odpravili nihanj v igri. Posledica tega je poraz proti Špancem, ki niso prikazali ničesar posebnega, a vseeno dovolj, da bodo oni tisti, ki bodo igrali v finalu. Slovencev sicer niso nadigrali, v večji meri je šlo za enakovreden boj, ki ga je na koncu odločilo nekaj žog.

"Španci so zmagali zasluženo, čeprav bi se lahko zlahka obrnilo tudi drugače. Če bi v prvem nizu dobili točko več, če bi pri izidu 12:13 v petem nizu mi dobili točko, bi zmagali mi. A žal nismo, tako kot nismo igrali, kot bi želel. Bilo je nekoliko preveč neučakanosti, za katero smo bili kaznovani. Tu so se pokazale vse težave, ki smo jih imeli skozi priprave in redni del lige, na večjih tekmovanjih se ponavadi vse to pokaže. A to nam ne bo vzelo volje. V boju za tretje mesto močno želimo zmago, želimo se okititi s kolajno, ki je slovenska odbojka še nima," ni kazal pretirane žalosti selektor Veselin Vuković, ki trdno verjame, da bo Slovenija na septembrsko evropsko prvenstvo prišla v boljši formi in se tam prikazala v lepši luči.

Evropska liga, polfinale:

Slovenija : Španija 2:3 (-24, 23, 19, -17)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.