Šport
18 ogledov

Brazilci zavzeli Rim

Gledalci v večnem mestu so imeli kaj videti.
1/10
EPA
Odbojka na mivki ostaja v domeni Brazilcev. Na svetovnem prvenstvu sta namreč tako v ženski kot moški konkurenci slavili brazilski dvojici.

Na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki v Rimu so dvojno krono osvojili brazilski tekmovalci. V moškem finalu sta bila sinoči najboljša Emanuel Rego in Alison Cerutti, pri ženskah pa Larissa Franca in Juliana da Silva. Slovenskih tekmovalcev na SP ni bilo.

V moški konkurenci je bil finale povsem brazilski, Rego in Cerutti pa sta premagala rojaka Marcia Arauja in Ricarda Santosa z 2:0. V malem finalu sta si bron priigrala Nemca Julius Brink in Jonas Reckermann, ki sta bila boljša od Latvijcev Martinsa Plavinsa in Janisa Smedinsa z 2:1.

Pri ženskah bi lahko Američanki Misty May-Treanor in Kerri Walsh preprečili popolno brazilsko slavje, a sta se morali po porazu z 1:2 proti Franci in da Silvi zadovoljiti s srebrom. Bron sta si priborili Kitajki Xue Chen in Zhang Xi, ki sta ugnali Čehinji Hano Klapalovo in Lenko Hajeckovo z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.