Šport
18 ogledov

Slovenija z zmago potrdila prvo mesto

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v 11. krogu evropske lige zabeležila še deveto zmago. V Mariboru je v tekmi, ki ni odločala o ničemer, s 3:1 (-22, 17, 23, 16) premagala Belgijo in s tem le potrdila prvo mesto v skupini A in uvrstitev na zaključni turnir v Košicah.

Zadnji tekmi slovenske odbojkarske reprezentance proti Belgiji rezultatsko ne bosta imeli velikega pomena, toda ekipa se je v vroči dvorani Lukna vendarle hotela predstaviti v lepi luči, tudi zaradi samozavesti, ki bo zelo pomembna na zaključnem turnirju v Košicah. In v prvem obračunu ji je to tudi uspelo. Vse sicer ni bilo najboljše, toda dobrih trenutkov je bilo več kot slabih, kar se je na koncu pokazalo tudi pri rezultatu. Domači so imeli spet nekaj težav pri sprejemu, toda menjava sicer v napadu zelo dobrega Klemna Čebulja za Tineta Urnauta, ki tekme zaradi poškodbe mišice ni začel, je vendarle postavila reči na pravo mesto. Veliko zaslug za to ima tudi Vid Jakopin, ki se je po dolgem odmoru vrnil v ekipo in pokazal, zakaj ga je ta tako močno pogrešala. Ob razpoloženem Mitji Gaspariniju (21 točk) in spet pravem podajalcu Dejanu Vinčiću je bil prvo ime v slovenskem moštvu.

Izbranci Veselina Vukovića tekme niso začeli dobro. Videti je bilo, kot da jim tekma ne pomeni veliko. Škripalo je predvsem v napadu, zato ni bilo čudno, da so Belgijci pri prvem tehničnem odmoru vodili z 8:2. Toda selektorju je igralce vendarle uspelo predramiti, začel se je lov na tekmece, ki se je končal pri izidu 19:19. Izenačeno je bilo tudi na 20. točki, toda nato je Slovencem popustila zbranost pri sprejemu, tako da so tekmeci niz dobili s 25:22.

Toda po izidu 4:4 je z odličnimi servisi ekipo v pozitivno smer potegnil Alen Pajenk. Gostitelji so povedli z 8:5, nato pa s servisi in bloki (skupno razmerje točk v bloku je bilo 16:5) prednost le še večali. Steklo je tudi v napadu, posledica odlične igre je bil gladko osvojen niz. Toda Belgijcev to ni vrglo s tira, v tretjem nizu so spet imeli pobudo. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:12, vendar je nato na sceno stopil Jakopin, ki je s servisi, med katerimi sta bila tudi dva asa, povsem razbil gostujočo obrambo. Zaslužen je bil za pet zaporednih točk in vodstvo s 17:16. Minimalno prednost so domači nato zadržali do konca.

Kot se je videlo v nadaljevanju, je Belgijcem to vzelo voljo. Slovenci so povedli s 6:1, gosti so se še približali na dve točki (9:7), a njihove grožnje so Vukovićevi izbranci hitro zatrli. Prišli so do gladke tekme, Belgijce so še tretjič v ligi premagali s 3:1. Slovenci in Belgijci, sicer najboljši ekipi skupine A, se bodo v nedeljo v Mariboru pomerili še enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.