Šport
16 ogledov

Slovenci znova na zmagovalnih tirih

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska odbojkarska reprezentanca je očitno hitro prebolela poraz proti Veliki Britaniji in se v evropski ligi vrnila na zmagoslavna pota. V Osijeku je v prvi medsebojni tekmi premagala Hrvaško, izid je bil 3:0 (24, 23, 16).

Za izbrance Veselina Vukovića je bila to osma zmaga v tekmovanju in tretja proti Hrvatom, s katero so si povsem odprli vrata na zaključni turnir, ki bo sredi julija na Slovaškem. Za dokončno potrditev v zadnjih treh tekmah potrebujejo le še eno zmago, prvo priložnost za to pa bodo imeli že v soboto, ko se bodo v slavonski prestolnici še enkrat pomerili s Hrvaško.

Hrvati, ki so doslej v ligi zabeležili le eno zmago, so prvič v štirih letih nastopili v popolni postavi, za obračun s sosedi se jim je pridružil tudi zvezdnik Igor Omrčen (ni vstopil v igro), medtem ko Slovenci najboljše sestave nikakor ne morejo zbrati, tokrat so manjkali glavni podajalec Dejan Vinčić, sprejemalec Vid Jakopin in libero Sebastijan Škorc.

Slovenci so tekmo slabo začeli. Do prvega tehničnega odmora so zgrešili tri servise, dvakrat poslali žogo izven igrišča, dobili pa tudi dva bloka, tako da se je na prvi počitek odšlo z vodstvom domačih z 8:5. Ker se igra ni izboljšala, je selektor Vuković pri izidu 13:10 vzel polminutni odmor, prvi žarek upanja je posijal, ko je naprej Matevž Kamnik poskrbel za prvi slovenski blok na tekmi, Mitja Gasparini pa z napadom znižal izid na 15:14. Na 17. točki je bil izid že izenačen, Vuković je za nekaj trenutkov zamenjal podajalca Gregorja Ropreta z Rokom Satlerjem in to se mu je obrestovalo. Njegovi izbranci so po začetnem vodstvu z 1:0 in 2:1 spet prešli v vodstvu s 24:23; prve zaključne žoge niso izkoristili, zato pa so drugo.

Zakaj so bili že pred tekmo favorizirana ekipa, so Vukovićevi izbranci pokazali na začetku drugega niza, ko so zaigrali sijajno. V napadu sta se razigrala Gasparini in Tine Urnaut, odlično je delovala tudi obramba. Posledica je bilo vodstvo z 10:5, ob drugem tehničnem odmoru s 16:10. Toda nato je sledila serija napak, ki se ji Slovenci očitno ne morejo izogniti. Hrvati so pri izidu 16:17 prišli le do točke zaostanka, na 20. točki izenačili, nato pa še povedli. Toda Vuković je v igro spet poslal Satlerja, pridobil na izkušnjah, ki so v zaključku prišle še kako prav. Po zaostanku z 22:23 pa so Slovenci dobili tri zaporedne točke, s tem pa tudi tretji niz. Maloštevilni gledalci so po izenačenem začetku tretjega niza menili, da se bo tudi ta odločil v končnici. A med obema tehničnima odmora so gostje vendarle naredili razliko (9:13), ki so jo do konca z zanesljivo igro le še večali.

Osijek, evropska liga:

Hrvaška : Slovenija 0:3 (24, 23, 16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.