Odleteli v Litvo: "Naj bo trud poplačan"

Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod jagodnik dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod ožbolt nesterović slokar dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod udrih Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod rupnik begić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod begić lorbek rupnik Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod murić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod nesterović murić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod lakovič Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod udrih ožbolt Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod rupnik Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod ožbolt Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod lakovič Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod smodiš lakovič Foto: Anže Petkovšek reprezentanca slovenija brnik odhod maljković avanzo
"Dali bomo maksimum in upam, da bo ves vloženi trud poplačan z dobrim rezultatom," je pred poletom na EP v Litvo povedal kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič. Prva tekma jih čaka v sredo, na kraju dogajanja pa bo tudi Žurnalov novinar.
Oglej si celoten članek

"Mislim, da še celo bolj kot lani velja, da če že na bomo najboljši, bomo pa najlepši,“ je slovensko košarkarsko reprezentanco, ki je z Brnika odletela v Litvo, kjer bo od 31. avgusta do 18. sepembra na sporedu 37. evropsko prvenstvo, pospremil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, namigujoč na pražnje odete košarkarje. Dodal je željo, da reprezentanti pokažejo vse, kar znajo: "Želje so velike, realnost pa se bo pokazala na igrišču.“ Velike želje pomenijo kolajno, vendar tega od košarkarjev nihče neposredno ne zahteva. Prvi del tekmovanja bo Slovenija odigrala v Kleipedi.

Tudi selektor Božidar Maljković se je sprva hudomušno pomudil pri zunanji podobi: "Kot vidite, smo se naenkrat znatno polepšali. Lepi smo bili že prej, ampak smo to nekako prikrivali. Podjetje Titan je v nas prepoznalo prave manekene. Po povratku bomo videli, ali bomo delali zanje ali pa bomo še naprej igrali košarko. Kar zadeva ekipo, smo na vrhunski profesionalni ravni opravili svoje delo. Zelo kratek bom: moramo se pošteno boriti za dres zase in za ekipo.“ Reprezentanca je v soboto sklenila priprave, ki so potekale od 10. julija. V tem obdobju je opravila okrog 40 treningov in odigrala 10 pripravljalnih tekem (Poljska, Makedonija, Latvija, dvakrat Litva, Črna gora, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in dvakrat Španija) in izgubila le s Hrvaško in obakrat Španijo.

"Priprave so bile super. Z izjemo Boštjana Nachbarja so minile brez težjih poškodb in tisti, ki smo se zbrali na začetku, tudi potujemo na evropsko prvenstvo. Verjamem, da smo dobro pripravljeni, prepričan sem, da bomo vsi dali od sebe maksimum, in upam, da bo ves vloženi trud poplačan z dobrim rezultatom," je na srečanju z novinarji povedal kapetan izbrane vrste Jaka Lakovič.

Slovenska ekipa za Litvo 2011:

4.  Uroš Slokar (Lottomatica Rim)
5.  Jaka Lakovič (Galatasaray)
6.  Luka Rupnik (Geoplin Slovan)
7.  Sašo Ožbolt (Zagreb)
8.  Matjaž Smodiš (Cedevita)
9.  Samo Udrih (brez kluba)
10. Edo Murić (Krka)
11. Goran Dragić (Houston Rockets)
12. Goran Jagodnik (Union Olimpija)
13. Zoran Dragić (Krka)
14. Mirza Begić (Real Madrid)
15. Erazem Lorbek (Barcelona)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.