Šport > Košarka
4 ogledov

Odleteli v Litvo: "Naj bo trud poplačan"

slovenija zbor 2010 ep litva jaka lakovič
1/16
Anže Petkovšek
"Dali bomo maksimum in upam, da bo ves vloženi trud poplačan z dobrim rezultatom," je pred poletom na EP v Litvo povedal kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič. Prva tekma jih čaka v sredo, na kraju dogajanja pa bo tudi Žurnalov novinar.

"Mislim, da še celo bolj kot lani velja, da če že na bomo najboljši, bomo pa najlepši,“ je slovensko košarkarsko reprezentanco, ki je z Brnika odletela v Litvo, kjer bo od 31. avgusta do 18. sepembra na sporedu 37. evropsko prvenstvo, pospremil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, namigujoč na pražnje odete košarkarje. Dodal je željo, da reprezentanti pokažejo vse, kar znajo: "Želje so velike, realnost pa se bo pokazala na igrišču.“ Velike želje pomenijo kolajno, vendar tega od košarkarjev nihče neposredno ne zahteva. Prvi del tekmovanja bo Slovenija odigrala v Kleipedi.

Tudi selektor Božidar Maljković se je sprva hudomušno pomudil pri zunanji podobi: "Kot vidite, smo se naenkrat znatno polepšali. Lepi smo bili že prej, ampak smo to nekako prikrivali. Podjetje Titan je v nas prepoznalo prave manekene. Po povratku bomo videli, ali bomo delali zanje ali pa bomo še naprej igrali košarko. Kar zadeva ekipo, smo na vrhunski profesionalni ravni opravili svoje delo. Zelo kratek bom: moramo se pošteno boriti za dres zase in za ekipo.“ Reprezentanca je v soboto sklenila priprave, ki so potekale od 10. julija. V tem obdobju je opravila okrog 40 treningov in odigrala 10 pripravljalnih tekem (Poljska, Makedonija, Latvija, dvakrat Litva, Črna gora, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in dvakrat Španija) in izgubila le s Hrvaško in obakrat Španijo.

"Priprave so bile super. Z izjemo Boštjana Nachbarja so minile brez težjih poškodb in tisti, ki smo se zbrali na začetku, tudi potujemo na evropsko prvenstvo. Verjamem, da smo dobro pripravljeni, prepričan sem, da bomo vsi dali od sebe maksimum, in upam, da bo ves vloženi trud poplačan z dobrim rezultatom," je na srečanju z novinarji povedal kapetan izbrane vrste Jaka Lakovič.

Slovenska ekipa za Litvo 2011:

4.  Uroš Slokar (Lottomatica Rim)
5.  Jaka Lakovič (Galatasaray)
6.  Luka Rupnik (Geoplin Slovan)
7.  Sašo Ožbolt (Zagreb)
8.  Matjaž Smodiš (Cedevita)
9.  Samo Udrih (brez kluba)
10. Edo Murić (Krka)
11. Goran Dragić (Houston Rockets)
12. Goran Jagodnik (Union Olimpija)
13. Zoran Dragić (Krka)
14. Mirza Begić (Real Madrid)
15. Erazem Lorbek (Barcelona)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.