Šport > Košarka
25 ogledov

Maljković določil: na EP gre tudi Rupnik

begić slovenija litva košarkarska reprezentanca Anže Petkovšek
Selektor košarkarske reprezentance Božidar Maljković je po zadnjem treningu moške reprezentance v Kranjski Gori določil dvanajsterico igralcev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu v Litvi. Priprave, ki so se začele 10. julija, je končalo 13 košarkarjev, Maljković pa se je odločil, da v Litvo ne bo odpotoval mladi Jaka Blažič.

"Vsi selektorji imamo težko nalogo, saj moramo zaradi nerazumne odločitve mednarodne košarkarske organizacije s seznama črtati mlade igralce. Na pokalu EX-YU sem na večerjo povabil imenitne trenerje, kot so Željko Obradović, Dušan Ivković in Duško Vujošević, in prav vsi so bili presenečeni nad zmanjšanjem števila igralcev s 14 na 12, kar ne pomaga košarki," je uvodoma pojasnil Božidar Maljković in dodal: "Jaka Blažič je na treningih delal marljivo in je zelo dober fant, ki je imel tudi ponudbe iz tujine, a je izbral, da ostane doma in mislim, da bo pod vodstvom trenerja Saša Filipovskega dobro napredoval, tako kot sta pri Aleksandru Džikiću napredovala Zoran Dragić in Edo Murić. Struktura naše ekipe je enostavno taka, da v tem trenutku bolj potrebujemo organizatorja igre, zaradi česar sem se odločil, da na prvenstvo odpotuje Luka Rupnik." Slovenska košarkarska reprezentanca bo v Litvo odpotovala v ponedeljek ob 11. uri.

Seznam slovenskih košarkarjev za EP:

4 - Uroš Slokar
5 - Jaka Lakovič
6 - Luka Rupnik
7 - Sašo Ožbolt
8 - Matjaž Smodiš
9 - Samo Udrih
10 - Edo Murić
11 - Goran Dragić
12 - Goran Jagodnik
13 - Zoran Dragić
14 - Mirza Begić
15 - Erazem Lorbek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.