Šport > Košarka
30 ogledov

G. Dragić: "Imamo dober motor"

dragić slovenija košarkarska Anže Petkovšek
Goran Dragić je bil po zadnji tekmi z Litvo optimističen pred evropskih prvenstvom, ki se začenja sredi tedna. "Morda imamo mi ohišje golfa, a vem, da imamo zelo dober in sposoben motor." Uroš Slokar dodaja, da želijo vsaj uvrstitev v London 2012.

"Za skoraj 20 točk smo premagali enega izmed favoritov prvenstva. Bili smo nekako bolj sveži. Proti Litvi smo vseh 40 minut odigrali odgovorno, nadzorovali smo potek dvoboja. Najpomembnejše je, da igramo ekipno košarko. V napadu nas je bilo tako pet ali šest, ki smo dosegli okoli deset točk. To je zelo dobro, saj tekmec ne ve, s katere strani mu preti nevarnost," je tik pred začetkom evropskega prvenstva (EP) razmišljal starejši od bratov Dragić.

"Če bomo tako igrali ..."

Selektor Božidar Maljković je pred sredino tekmo Litvo označil kot mercedes, Slovenijo pa kot golfa. "Morda imamo mi ohišje golfa, a vem, da imamo zelo dober in sposoben motor. Če bomo tako igrali še naprej, bomo na EP dosegli super rezultat," je prepričan član NBA-ekipe Houston Rockets.


Vsaj po kvalifikacije za OI

"Uspeha si ne želijo le navijači, tudi mi si ga. Zato smo tukaj. Vsekakor vedno želimo zmagati," meni Uroš Slokar, a dodaja: "Vedno sem bolj objektiven in realen. Zaradi vsega, kar se je dogajalo, bi morda morali to EP vzeti kot obdobje tranzicije in naučeno prenesti naprej. Si pa seveda želimo, da bi se uvrstili vsaj med šesterico, ki bo še imela možnost nastopiti na olimpijskih igrah prihodnje leto. Te so sanje vsakega igralca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.