Šport > Košarka
19 ogledov

Nachbar: "Cilj mora biti uvrstitev v London"

Boštjan Nachbar, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Krilni košarkar Boštjan Nachbar je pred začetkom Eurobasketa povedal, na kaj bodo morali biti njegovi kolegi v Litvi najbolj pozorni. Dravograjčan bo festival evropske košarke izpustil zaradi poškodbe gležnja.

Kaj v Litvi napovedujete tej ekipi, katere del ste bili med pripravami tudi sami?
Po nekaterih odpovedih je javnost cilje le postavila nekoliko bolj realno. Cilji morajo biti visoki. Mislim, da mora biti primarni cilj uvrstitev na olimpijske igre, torej med šest najboljših. Če pridejo kolikor toliko sveži do četrtfinala, lahko naredimo tudi korak več. Pomembno bo, da gredo fantje v četrtfinale polni samozavesti.

Se vam bo močno kolcalo po Litvi?
Precej. Veliko tekmovanje bom iz naslonjača sploh prvič spremljal proti svoji volji. Evropsko prvenstvo v Španiji sem izpustil zaradi osebnih razlogov, zdaj pa sem bil v to prisiljen. Zagotovo je to eden izmed težjih trenutkov v moji karieri. Počutim se del ekipe in bom navijal z vsem srcem.

Kaj bi fantom zaklicali v slovo?
Ekipo sem obiskal v slačilnici po tekmi z Litvo in jim dejal, naj ne podcenjujejo ekip v predtekmovalni skupini. V drugem delu morajo ujeti formo za zaključne boje, igrati sproščeno, predvsem pa morajo verjeti v sebe. Tako individualno, kot tudi v ekipo. Samozavest je predpogoj za končni uspeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.