Odločilni tekmi za Stojanovićevo četo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Reprezentanca. Slovenija bo v petek gostila Ciper, čez teden pa gostovala v Albaniji.
Oglej si celoten članek

“Ti dve tekmi sta odločilni; za nas sta ključnega pomena v razmišljanju, kako in kaj naprej. Kalkulacije se po navadi ne izidejo, zato gremo korak za korakom, tekmo za tekmo, čeprav to s Ciprom in naslednjo proti Albaniji jemljemo v kompletu. Točke je treba zbirati ne eno po eno, ampak kar po tri,” pred tretjo in četrto tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo meni slovenski selektor Slaviša Stojanović.

“Vsakomur lahko daš gol”

“Teh šest točk je izjemno pomembnih, naredili bomo vse, da jih dobimo,” zagotavlja tudi prvi napadalec izbrane vrste Tim Matavž, ki v zadnjih dneh zaradi bolezni ni igral. “Pred desetimi dnevi sem zbolel, a sem zadnji teden normalno treniral z ekipo, tako da je za zdaj vse v redu. Počutim se dobro,” je ob prvem srečanju s sedmo silo zagotovil Primorec, ki o petkovem tekmecu, ki bo gostoval v Mariboru, meni: “Igrati se da proti vsakemu, vsakomur lahko daš gol, tako da glede tega ne vidim težav. Verjamem, da bo na stadionu dobra atmosfera. Za Ciper vemo, da lahko doseže gol iz protinapadov, mislim pa, da imamo dovolj kakovosti, da jih bomo znali ustaviti.”

Imajo težave

“Če pogledamo klubski nogomet, smo v velikem zaostanku za Ciprom. Ta ima zelo močne klube, a v njih igra zelo malo Ciprčanov, zato imajo težave pri sestavljanju reprezentance. Tu leži naša priložnost,” pa je o ciprskem nogometu povedal Bojan Prašnikar, ki je pred sedmimi leti sedel na klopi moštva AEL Limassol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.