Šport > Nogomet
26 ogledov

Odločilni tekmi za Stojanovićevo četo

Slovenija Švica Brečko Boštjan Tacol
Reprezentanca. Slovenija bo v petek gostila Ciper, čez teden pa gostovala v Albaniji.

“Ti dve tekmi sta odločilni; za nas sta ključnega pomena v razmišljanju, kako in kaj naprej. Kalkulacije se po navadi ne izidejo, zato gremo korak za korakom, tekmo za tekmo, čeprav to s Ciprom in naslednjo proti Albaniji jemljemo v kompletu. Točke je treba zbirati ne eno po eno, ampak kar po tri,” pred tretjo in četrto tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo meni slovenski selektor Slaviša Stojanović.

“Vsakomur lahko daš gol”

“Teh šest točk je izjemno pomembnih, naredili bomo vse, da jih dobimo,” zagotavlja tudi prvi napadalec izbrane vrste Tim Matavž, ki v zadnjih dneh zaradi bolezni ni igral. “Pred desetimi dnevi sem zbolel, a sem zadnji teden normalno treniral z ekipo, tako da je za zdaj vse v redu. Počutim se dobro,” je ob prvem srečanju s sedmo silo zagotovil Primorec, ki o petkovem tekmecu, ki bo gostoval v Mariboru, meni: “Igrati se da proti vsakemu, vsakomur lahko daš gol, tako da glede tega ne vidim težav. Verjamem, da bo na stadionu dobra atmosfera. Za Ciper vemo, da lahko doseže gol iz protinapadov, mislim pa, da imamo dovolj kakovosti, da jih bomo znali ustaviti.”

Imajo težave

“Če pogledamo klubski nogomet, smo v velikem zaostanku za Ciprom. Ta ima zelo močne klube, a v njih igra zelo malo Ciprčanov, zato imajo težave pri sestavljanju reprezentance. Tu leži naša priložnost,” pa je o ciprskem nogometu povedal Bojan Prašnikar, ki je pred sedmimi leti sedel na klopi moštva AEL Limassol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.