Šport > Nogomet
24 ogledov

Slovenija zdrsnila na 34. mesto lestvice

Samir Handanović slovenija srbija Saša Despot
Po zmagi na evropskem nogometnem prvenstvu ter ubranitvi naslova je španska nogometna reprezentanca krepko utrdila vodilno mesto na najnovejši kakovostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Kljub porazu v polfinalu se je na drugo mesto zavihtela Nemčija. Slovenija je izgubila štiri mesta in je po novem na 34. mestu.

Po koncu evropskega prvenstva je Mednarodna nogometna zveza objavila najnovejšo kakovostno lestvico svojih članov, na kateri so se na novo premešale karte.

španija nogometna reprezentanca proslava | Avtor: EPA EPA

Slovenska reprezentanca je izgubila štiri mesta in je zdaj 34., vodi še naprej svetovni in evropski prvak Španija. Na drugem mestu je znova Nemčija, ki je prehitela Urugvaj. Razlika med prvo- in drugouvrščenim znaša 189 točk. Italija je kljub visokemu porazu v finalu Eura proti Špancem z 0:4 na lestvici pridobila kar šest mest in je po novem šesta. Prav tako je izboljšala svoj položaj Portugalska, ki je izgubila v polfinalu proti novim-starim prvakom; napredovala je za pet mest in je peta ekipa na svetu. Iz prve deseterice je izpadla Brazilija, ki je izgubila šest mest in je po novem 11.

Najnevarnejša slovenska tekmeca v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 sta ohranila oziroma izboljšala svojo uvrstitev. Švica je ohranila 21. mesto, Norveška pa je s 26. mesta znova skočila na 24. mesto. Albanija je 75., Ciper 122., Islandija pa 129. Kar dobro so uvrstitev po Euru na lestvici popravili Čehi. Četrtfinalisti EP so skočili za devet mest in so po novem 18., gostiteljici Poljska in Ukrajina sta tudi popravili svojo uvrstitev. Ukrajinci so 46., Poljaki pa 54.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.