Odločitve o svetovnem prvenstvu 2022 še ni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Navkljub besedam generalnega skretarja Jeroma Valckeja, se pri Mednarodni nogomtni zvezi še niso dokončno odločili o terminu izvedbe svetovnega prvenstva 2022 v Katarju.
Oglej si celoten članek

Že vse od izbora Katarja za gostitelja svetovnega prvenstva v nogometu 2022 se Mednarodna nogometna zveza (Fifa) otepa vprašanj o izvedbi prvenstva. Visoke poletne temperature v tej arabski državi bi namreč lahko pomenile grožnjo tako za nogometaše kot za gledalce, ki bi si želeli ogledati prvenstvo.

Predstavniki Fife so pred časom dejali, da bodo končno odločitev o časovnem obdobju organizacije turnirja v Katarju sprejeli šele po svetovnem prvenstvu v Braziliji to poletje, a je generalni sekretar organizacije Jerome Valcke v pogovoru za francosko radijsko postajo dejal, da je ta odločitev že sprejeta.

"Svetovno prvenstvo ne bo izpeljano junija ali julija. Mislim, da bo nekje med 15. novembrom in 15. januarjem, ko so vremenske razmere najugodnejše," je dejal Valcke, česar pa Fifa še ni uradno potrdila. 

Pri Fifi so se hitro zganili in v izjavi sporočili, da to ni uradno stališče ali odločitev zveze, temveč zgolj osebno mnenje generalnega sekretarja. Še enkrat so zatrdili, da nobene odločitve ne bodo sprejemali pred koncem prvenstva v Braziliji, še posebej, ker je do prvenstva v Katarju še celih osem let. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.